30 day challenge ideeën: Deze 10 moet je proberen!

30 Day Challenge Ideeën Image

Disclaimer: Dit artikel heeft veel verbetering nodig

Een 30 Day Challenge is een van de beste manieren om je leven te verbeteren. In deze post vertel ik wat een 30 Day Challenge is, waarom het geweldig Ik geef je ook 10 Ideeën voor 30 Day Challenges die je kunt proberen. Hoe dat zit, leg ik in deze post uit!

Disclaimer: Dit artikel is niet erg leuk geschreven, sorry daarvoor.

Wat is een ¨30 day challenge¨?

Het is misschien best vanzelfsprekend, maar toch: Een 30 Day Challenge is in het Nederlands een ¨30 Dagen Uitdaging¨. Je probeert dus 30 dagen lang iets te doen om een doel te bereiken.

Voorbeeld: Je wilt graag Trap 13 halen voor de piepjestest. Je kunt dan jezelf uitdagen om 30 dagen lang elke dag een half uur hard te lopen. Zo kun je je doel bereiken (een betere conditie krijgen), en ook nog trots zijn op jezelf.

Waarvoor 30 day challenges handig zijn

30-day-challenge-ideeen-vuurwerk-geweldig
30 Day Challenges zijn geweldig, net als vuurwerk

Eigenlijk zou je van alles een 30 Day Challenge maken. (Dat ben ik van plan te gaan doen) Hier is een lijst van dingen waarvoor het super handig kan zijn!

Goede gewoontes opbouwen

Veel van wat je dagelijks doet bestaat uit gewoontes. Zo douche je misschien ´s morgens altijd na het ontbijten, of speel je altijd Clash of Clans tijdens het lunchen. Goede gewoontes kunnen je leven enorm verbeteren.

Om ze aan te leren kun je nuttig gebruik maken van 30 Day Challenges. Stel voor jezelf vast wat je wilt doen, en doe het gewoon! Na 30 dagen zal het routine worden, en je hoef dan niet meer eraan te denken!

Slechte gewoontes afleren

Zo kun je natuurlijk ook slechte gewoontes afleren. Slaap je altijd veel te laat en word je dan moeilijk wakker? Daag je dan uit om dagelijks voor 10 uur te slapen. Na een maand zal je gewend raken daaraan, en je hebt dan succesvol je slaapritme aangepast.

Ergens goed in worden

Als je ergens heel goed in wilt worden (denk aan een sport, een instrument, of een vak op school), kun je ook een 30 Dagen Challenge benutten om je vaardigheid erin te boosten! Wanneer je 30 dagen lang consistent iets doet, zal je heel veel vooruitgang boeken!

Lees ook: Jezelf vergelijken met anderen: 7 redenen om dat niet te doen

Iets nieuws leren

30 day challenge ideeen rubik´s kubus

Heb je altijd een instrument willen leren? Of wilde je altijd een Rubik´s kubus leren oplossen? Je weet het al: Gebruik een 30 Day Challenge!

(Hier is trouwens een handige handleiding om de Rubik´s kubus op te lossen)

Jezelf een betere persoon maken

Niemand is perfect.* Wij hebben allemaal slechte kenmerken. Zo denk ik dat ik te veel praat, soms/vaak irritante dingen zeg, en misschien niet genoeg geef om anderen. (Ik ga daar echt aan werken hoor!) Je kunt proberen erachter te komen in welke opzichten je jezelf kunt verbeteren, en daaraan werken!

*Denk ik…

Fitness challenges

Ja, die zijn helemaal in de trend nu… Er zijn duizenden aritkels erover op internet, bekijk ze als je interesse hebt!

Waarom 30 day challenges geweldig zijn

30 Day Challenges zijn geweldig omdat ze werken. Nadat je 3 dagen hebt volgehouden, kun je eigenlijk niet meer terug, omdat je dan merkt dat je al te ver bent gekomen om nu nog terug te gaan…

Ook maak je de obstakel om te beginnen minder klein voor jezelf, wat ontzettend motiverend is om gelijk te starten. Omdat je een bepaalde periode hebt (30 dagen), is er een haalbare einddoel in zicht. Ik moedig mezelf geregeld aan door te denken: ¨Nog _ dagen volhouden!¨ Daarnaast zijn ze in het verleden altijd voor mij zeer effectief geweest.

10 toffe 30 day challenge ideeën

Aha, we zijn eindelijk bij het belangrijkste deel gekomen: 10 Toffe 30 Day Challenge Ideeën!

1. De push-up challenge

Veel jongens willen wel gespierder en sterker worden. Een six-pack kan natuurlijk ook geen kwaad. Probeer dan eens deze challenge. Het gaat als volgt: Je begint met 10 push-ups per dag, en probeert er elke dag 5 meer te doen dan de dag ervoor. (Je doet ze in sets van 5)

Om de 3 dagen neem je een dagje rust. Na 30 dagen zal je in totaal rond de 100 push-ups per dag doen. Gaaf toch!

Een filmpje over hoe je push-ups doet

2. Blijer zijn

Optimisme is iets wat je zeker kunt ontwikkelen. Het is best wel leuk om blij te zijn hoor! Ik ben altijd wel blij als ik blij ben. Je kunt proberen meer te lachen, iets minder te stressen, en jezelf meer complimenten te geven. Ik las recent een boek, waarin geschreven werd dat je, elke keer als je in de spiegel kijkt, iets positiefs over jezelf moest zeggen. Dat deed ik dus. Het was aan het begin nogal ongemakkelijk en raar, maar het voelde wel goed! Iets om een keer uit te proberen dus!

3. 30 dagen zonder Instagram

Deze challenge heb ik zelf al gedaan, en ik raad het jullie oprecht heel erg aan! (Niks moet, je bepaalt zelf wat je doet!)

 • Veel mensen (waaronder ik) besteden te veel tijd op Instagram… Je weet het wel: Doelloos scrollen totdat je telefoon leeg is. Dat is niet goed voor je! Het is eigenlijk ook nog heel triest, gezien er zoveel leuke dingen zijn te doen en beleven.
 • Meer focus: Ik werd vroeger constant afgeleid door Instagram, waardoor ik vaak heel lang deed over een beetje huiswerk. Je bent veel efficiënter als je goed concentreert tijdens het werken. Daarnaast scheelt het ook een hoop tijd.
 • Soms kan Instagram slecht zijn voor je zelfbeeld. Omdat zoveel “influencers” perfecte foto’s van hun “perfecte” leven posten, kun je ontevreden worden over je huidige leven. Ook kan je “Fear of missing out” krijgen.

4. Dagelijks voor 22:00 slapen

Als het maar kon. We krijgen zoveel huiswerk continu over ons heen dat we nauwelijks vroeg kunnen slapen. Ik wil wel proberen eerder te slapen, omdat je dan meer energie krijgt, een betere humeur hebt, en omdat het goed is voor je groei en ontwikkeling, vooral rond onze leeftijd.

5. Iets nieuws leren

Hier is een korte lijst van coole dingen om te leren

 • Jongleren
 • Goochelen
 • Een handstand doen
 • Tekenen
 • Skateboarden
 • Een instrument Leren
 • Rappen
 • Origami
 • Schaken
 • Websites maken
 • Bloggen
 • Programmeren
 • Een nieuwe taal leren!

6. 30 Dagen zonder te gamen

30 day challenge ideeën playstation

Deze is niet voor iedereen van toepassing! Ik heb deze challenge gedaan, omdat ik niet meer gameverslaafd wilde zijn. Indertijd was mijn enige doel in het leven beter worden in Clash of Clans en Fortnite. Ik wist niet dat er zoveel belangrijkere zaken waren in het leven. Als je merkt dat je verslaafd bent, is het een goed idee om een pauze te nemen van gamen. Gamen blijft natuurlijk super leuk, vooral met vrienden.

7. Aardiger zijn

Soms merk ik dat ik onaardige dingen zeg en doe. Het is voor mij denk ik een goed idee even mijn karakter iets vriendelijker te maken

8. 30 Dagen zonder suiker?!

Suiker is niet heel gezond. Dus…

9. Dagelijks een uur lang iets doen

Wanneer je goed wilt worden in iets, is het slim om veel tijd eraan te besteden. Als elke dag een uur gaat basketballen, heb je na 30 dagen 30 uur geoefend! In zo een tijd kan je heel wat bereiken.

10. 30 dagen lang niet liegen

Deze is een interessante… Ik vraag me af hoe moeilijk het eigenlijk is! Ik zal het gaan proberen.

In het kort: 10 ideeën voor 30 day challenges

 • 1. De Push-Up Challenge
 • 2. Blijer zijn!
 • 3. 30 Dagen zonder Instagram
 • 4. Dagelijks voor 22:00 slapen
 • 5. Iets nieuws leren
 • 6. 30 Dagen zonder te gamen
 • 7. Aardiger zijn
 • 8. 30 Dagen zonder Suiker!?
 • 9. Dagelijks een uur lang iets doen
 • 10. 30 Dagen lang niet liegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *