Dit moet elke leerling weten!

Dit moet elke leerling weten titel

In dit artikel ga ik wat vertellen over mijn motto over school!

“Leer voor jezelf. Maak toetsen voor het cijfer.”

Leer voor jezelf

Je leert niet omdat het moet of om je ouders blij te maken. Je leert ook niet om toetsen te maken en goede cijfers te halen.

Je leert voor jezelf! Met de kennis en vaardigheden die je op school leert, kan je later zelfstandig leven en bijdragen aan de samenleving. Als je iets leert, profiteer jij ervan!

Verder is onderwijs essentieel is voor onze wereld. Wij moeten continu kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generatie.

De vaccines bijvoorbeeld, die ons beschermen tegen dodelijke ziektes bestaan omdat we kennis hebben over hoe de wereld in elkaar zit.

Maak toetsen voor het cijfer

Waarom maak je nou toetsen? Je maakt toetsen immers niet omdat je toetsen moet maken. Toegegeven, toetsen zijn handig voor docenten om te controleren of leerlingen de stof goed beheersen. Maar uiteindelijk gaat het bij toetsen om het resultaat: Jouw cijfer.

Goede cijfers zijn handig

Wie cum laude slaagt wordt bijvoorbeeld veel makkelijker toegelaten bij numerus-fixus studies. Als je wilt studeren aan een topuniversiteit is het handig om een mooie cijferlijst te hebben.

Als je ambitieus bent, is het behalen van goede cijfers jouw eerste stap. Daarom zijn cijfers belangrijk (maar ook niet alles!).

Leer daarom voor jezelf en maak toetsen voor het cijfer:)

Lees ook: