Tipsvoorschool.nlMotivatie & succesDit moet elke leerling weten!

Dit moet elke leerling weten!

Dit moet elke leerling weten titel

“Leer voor jezelf. Maak toetsen voor het cijfer.”

Dat is dus mijn “filosofie” over school, die ik hier even ga toelichten, omdat ik er zin in heb!

Leer voor jezelf

Waarom ga je nou naar school? Waarom leer je allerlei dingen? Waarom doe je nou je best op school?

• Je leert niet alleen omdat het “moet”.
  • Je leert niet alleen om je ouders of docenten blij te maken.
  • Je leert niet alleen om goede om goede cijfers te halen.
  • Je leert niet alleen om toetsen te maken.

Uiteindelijk leer je voor jezelf. Met de kennis en vaardigheden die je op school tot je krijgt, kun je later zelfstandig een goed leven leiden en bijdragen aan de samenleving. Als je iets leert, profiteer jij ervan, en niemand anders!

Lees ook: 10 redenen om je best te doen voor school

Maak toetsen voor het cijfer

Waarom maak je nou toetsen? Als je niet leert om toetsen te maken, wat is dan het nut van toetsen? Je maakt toetsen dus niet omdat je toetsen moet maken.

Toegegeven, toetsen zijn handig voor docenten om te controleren of leerlingen de stof goed beheersen. Maar uiteindelijk gaat het bij toetsen om het resultaat: Jouw cijfer.

Lees ook: 10 tips voor meer motivatie voor school

Goede cijfers zijn handig

Wie cum laude slaagt wordt bijvoorbeeld veel makkelijker toegelaten bij numerus-fixus studies. Als je wilt studeren aan een topuniversiteit zoals Harvard of Oxford moet je vaak een 8,5 of een 9,0 gemiddeld slagen om überhaupt aan te mogen melden!

Als je ambitieus bent, is het behalen van goede cijfers jouw eerste stap. Daarom zijn cijfers belangrijk (maar ook niet alles!).

Dus: “Leer voor jezelf. Maak toetsen voor het cijfer.”

Bedankt voor het lezen! Dit is trouwens slechts mijn mening, je hoeft het hier zeker niet compleet mee eens te zijn!