15 handige websites voor leerlingen

handige websites voor scholieren

Ik heb een lijst van handige websites gemaakt voor leerlingen op de middelbare school. Op deze sites vind je uitleg(fimpjes), oefenopgaven, samenvattingen en antwoordenmodellen!

Er zijn natuurlijk veel geweldige Engelstalige sites en YouTube-kanalen, maar ik beperk me in deze lijst tot de Nederlandse.

15 handige websites voor leerlingen

• Biologiepagina.nl | Op Biologiepagina.nl vind je allerlei oefeningen en uitleg voor biologie. Je kunt je klas, niveau en methode kiezen, en dan krijg je de stof die daarbij hoort. De oefentoetsen zijn een goede voorbereiding voor toetsen op school. Daarnaast zijn er informatieve filmpjes en animaties.
  • Bioplek.org | Bioplek.org is een vergelijkbare site als Biologiepagina.nl. Ook hier vind je duidelijke uitleg over biologie voor alle klassen en niveaus. De inhoud van de site bestaat uit uitleg/info, opgaven, filmpjes en animaties en is per onderwerp verdeeld.
  • Khanacademy.org | Op KhanAcademy kan je echt veel leren. Er zijn duizenden uitlegfilmpjes en daarnaast zijn er veel oefeningen en toetsen waarmee je kunt oefenen. Hun YouTube-kanaal heeft 6.000.000 volgers.
  • Latijnengrieks.com | Dit is de website voor alle gymnasiasten. Als je Latijn of Grieks leert op school, moet je veel teksten vertalen, meestal (in de onderbouw) uit een lesboek. Op Latijnengrieks.com vind je redelijk goede vertalingen van die teksten. Kies je uitgever, je editie, en voila!
  • Latijnnederlands.nl | Dit is ook uitsluitende voor leerlingen op het gymnasium: hier vind je een online woordenboek Latijn van Harm Pinkster. Je kunt het gebruiken indien je geen papieren woordenboek bij de hand hebt.
  • Magistat | Door te werken via het schoolsysteem Magister, kun je er snel uitgebreide statistieken in bekijken, je cijfers overzichtelijk per vak bekijken maar bijvoorbeeld ook uitrekenen wat je moet halen voor een toets om voldoende te blijven staan.
  • Meneerwietsma.nl (YouTube) | Een super toffe YouTube kanaal voor uitleg bij natuurkunde. Op de site vind je handige oefenopgaven. Meneer Wietsma is voor veel leerlingen inmiddels een held geworden vanwege zijn geweldige uitlegfilmpjes.
  • Mijnscheikunde.nl | Hoewel scheikunde boeken (vooral Chemie Overal) al heel duidelijk en informatief zijn is het handig om wat meer te oefenen. Deze site kan dan erg nuttig zijn.
  • Quizlet.com | Quizlet is een van de populairste overhoorprogramma’s. Met Quizlet leer je snel en effectief woordjes. Het maakt woordjes leren ook iets leuker!
  • Studiekeuze123.nl | Studiekeuze123 is een handige site voor leerlingen die een vervolgopleiding gaan kiezen. Je kunt studies vergelijken en belangrijke informatie vinden over allerlei studies.
  • Tipsvoorschool.nl | Tipsvoorschool.nl is een Nederlandse blog die leerlingen tips geeft om de middelbare school school makkelijker en leuker te maken.
  • Wozzol.nl | Een eenvoudige en effectieve overhoorprogramma om snel je woordjes te leren!

Deze lijst is zeker nog niet compleet! Als ik andere nuttige sites tegenkom zal ik ze toevoegen!