15 handige websites voor leerlingen

handige websites voor scholieren

Wij leerlingen (op de middelbare school) hebben allemaal weleens een uitlegfimpje, een samenvatting of een antwoordenmodel nodig voor school. Ik heb daarom een beknopte lijst van websites gemaakt die handig zijn voor scholieren om te gebruiken. Er zijn natuurlijk heel veel geweldige Engelstalige sites en YouTube-kanalen, maar ik beperk me in deze lijst tot de Nederlandse.

15 superhandige websites voor scholieren

• Biologiepagina.nl | Op Biologiepagina.nl vind je allerlei oefeningen en uitleg voor biologie. Je kunt je klas, niveau en methode kiezen, waarna je dan daarbij aansluitende stof krijgt. De oefentoetsen zijn op niveau en zijn een goede voorbereiding voor toetsen op school. Daarnaast zijn er informatieve filmpjes en animaties.
  • Bioplek.org | Bioplek.org is een vergelijkbare site als Biologiepagina.nl. Ook hier vind je duidelijke en gedetailleerde inforamatie over biologie voor alle klassen en niveaus. De inhoud van de site bestaat uit tekst, opgaven, filmpjes en animaties, en is per onderwerp verdeeld. De inmiddels verouderde site krijgt binnenkort een nieuw ontwerp
  • Khanacademy.org | KhanAcademy is een Amerikaanse non-profitorganisatie. Het streeft naar gratis kwaliteitsonderwijs voor iedereen. Op KhanAcademy kun je werkelijk alles leren. Er zijn duizende uitlegfilmpjes over alle vakken die je maar kunt bedenken. Daarnaast zijn er oefeningen en toetsen waarmee je kunt oefenen. Hun YouTube-kanaal heeft 6.000.000 volgers. Het is echt een fantastisch website!
  • Latijnengrieks.com | Dit is de website voor alle gymnasiasten. Als je Latijn of Grieks leert op school, moet je veel teksten vertalen, meestal (in de onderbouw) uit een lesboek. Op[ Latijnengrieks.com vind je redelijk goede vertalingen van die teksten. Kies je uitgever, je editie, en voila!
  • Latijnnederlands.nl | Dit is ook uitsluitende voor leerlingen op het gymnasium: Hier vind je een online woordenboek Latijn van Harm Pinkster. Je kunt het gebruiken indien je geen papieren woordenboek bij de hand hebt.
  • Magistat | “Door te werken via het schoolsysteem Magister, kun je er snel uitgebreide statistieken in bekijken, je cijfers overzichtelijk per vak bekijken maar bijvoorbeeld ook uitrekenen wat je moet halen voor een toets om voldoende te blijven staan.” (Magistat is striktgenomen geen website, maargoed)
  • Mijnscheikunde.nl | Hoewel scheikunde boeken (vooral Chemie Overal) al werkelijk perfect en helder zijn kan het gebeuren dat je toch wat meer oefening en uitleg wilt. Vooral als de informatie op wikipedia toch net te ingewikkeld is. Deze site kan dan erg nuttig zijn.
  • Natuurkunde.nl | Behalve vanwege het prachtige moderne webdesign van Natuurkunde.nl is het ook nog een waardevolle site omdat je daar vragen kunt stellen in de vraagbak die over het algemeen erg behulpzaam en snel worden beantwoord.
  • Natuurkundeuitgelegd.nl | Hoewel KhanAcademy de beste uitleg van natuurkunde heeft, is natuurkundeuitgelegd een uitstekende tweede optie. Je vindt er een berg aan filmpjes, opgaven en uitwerkingen voor alle klassen en niveaus natuurkunde
  • Quizlet.com | Quizlet is een van de populairste applicaties waarmee je woordjes kunt leren. Dat is niet raar, want het is wekelijk een fijne manier een effectief en snel woordjes te leren. Je kunt “sets” van woordjes leren die anderen hebben gemaakt, of zelf woordjes invoeren die je vervolgens overhoord krijgt door Quizlet. Zeker het proberen waard!
  • Scholieren.com | Deze hoef ik niet eens uit te leggen… Samenvattingen, antwoorden, alles wat je maar nodig hebt!
  • Studiekeuze123.nl | Studiekeuze123 is (voor zover ik weet) een websitre van de overheid die leerlingen op de middelbare school helpen met een vervolgopleiding kiezen. Je kunt studies vergelijken en belangrijke informatie vinden over allerlei studies. Alles op een plek.
  • Tipsvoorschool.nl | Tipsvoorschool.nl is de enige (actieve) Nederlandse blog die scholieren tips geeft om school makkelijker en leuker te maken. Alan, de verzorger van deze site, doet heel erg zijn best om goede artikels te schrijven. Hij waardeert het heel erg dat je zijn site bezoekt. Hij hoopt dat je er iets aan hebt gehad.
  • Wiskundeacademie.nl | Wiskundeacademie is gewoon een handige site voor uitleg bij wiskunde.
  • Wozzol.nl | Een eenvoudige en effectieve manier om snel je woordjes te leren!

Deze lijst is zeker nog niet compleet! Als ik andere nuttige sites tegenkom zal ik ze toevoegen!