Mijn grootste blunder

Mijn grootste blunder Alan Tseng tips voor de middelbare school

Het was een koude, donkere dag, midden in december. Kaarsen en kerstlichten schenen uit ramen en door gordijnen, maar de sfeer was niet fijn zoals de sfeer tijdens de feestdagen hoort te zijn. 

Het regende en de wind waaide woedend, alles was nat. Mijn schoenen, mijn sokken, ik was het zat.

In de tram zittend, zwelgend in zelfmedelijden, toen zag ik haar. De tram stopte, de deuren gingen open, ze stapte binnen, en kwam naast mij zitten.

Ik reis vaak naar school met tram zestien, maar nog nooit heb ik hier zo een mooi meisje gezien. We begonnen te praten; over het weer en over school, over haar en over mij, wat voelde ik me blij. Ze was zeer zoet, hoe ze kijkt en hoe ze doet.

Deze scène voelde niet reëel, want als ik tegen leuke meisjes praat, voel ik nooit iets in mijn keel! Nu opeens wel.

Het was een grappig gevoel, want het toont een heleboel: Het brein is een briljant orgaan, maar op belangrijke momenten staat die niet aan!

¨Volgende halte: Waldeck Pyrmontkade¨

Oh nee! Dit gaat mis! Dit wordt mijn figuurlijke begrafenis! Ik was vergeten uit te stappen. Ik was te laat voor school.

Ik checkte uit met mijn ov-chipkaart en sprong uit de deur. “Sorry, ik moet gaan!” schreeuwde ik bedroefd naar haar terug terwijl ik me haastte, en liep tegen een muur.

Ik sprintte door de regen, zo snel als ik kon. Ik had een 10 voor de piepjestest, maar rennen met een rugzak gaat niet best.

Ik stormde door de poort en raasde het gebouw binnen. Ik moest snel een smoesje gaan verzinnen. Want ik was te laat; een kwartiertje maar, niet heel veel, van de les mis ik gelukkig maar een deel. 

En daar zat de conciërge op zijn normale plek, vrolijk zoals altijd, met achter hem een klok, daarop stond de tijd. Ik kreeg mijn telaatbriefje en liep naar Latijn, de docent was aardig en dat was zeer fijn.

Helaas heeft dit verhaal geen goed einde, want ik maakte een grote fout, de klassieke blunder. Ik was vergeten te vragen om haar nummer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *