Ga naar de inhoud

5 voordelen van bijles

5 voordelen van bijles

Dit is een gastblog van Bijles Aan Huis.

Een klas met 30 leerlingen, veel drukte en weinig persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat veel leerlingen niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Door slechte cijfers gaat het zelfvertrouwen van deze leerlingen omlaag. Is bijles voor deze leerlingen de oplossing?

1. Veel persoonlijke aandacht

Het eerste voordeel van bijles is dat het 1 op 1 les is. Dat betekent dat de bijlesdocent al zijn aandacht op de leerling kan focussen.

Door veel persoonlijke aandacht kan de leerling heel gericht geholpen worden met de punten waar deze specifieke leerling moeite mee heeft. In een klas met 30 leerlingen kan deze persoonlijke aandacht niet vaak geboden worden.

2. Weinig afleidingen

Schietende propjes door het klaslokaal, dat ene groepje luidruchtige jongens en leerlingen van andere klassen die voor het raam op het schoolplein staan te springen zijn niet het best voor de concentratie. Op school zijn ontzettend veel afleidingen die ervoor zorgen dat de leerling zijn focust verliest op het schoolwerk.

Bij bijles zijn echter erg weinig afleidingen, wat ervoor zorgt dat de leerling zich optimaal kan focussen op het schoolwerk. De bijlesdocent zorgt er ook voor dat de leerling gemotiveerd is aan school te werken en niet op zijn of haar telefoon te zitten. Bij bijles is er dus een optimale concentratie!

3. Minder spanningen in huis

Als ouder of leerling herken je vast de ruzies in huis of de leerling wel goed zijn huiswerk maakt en of de leerling wel genoeg tijd besteed aan het leren voor toetsen. Dit soort discussies kunnen de sfeer binnenshuis erg teniet doen.

Bij bijles echter, legt de ouder een deel van de verantwoordelijheid bij de bijlesdocent, waardoor zijzelf minder hoeven te stressen over het schoolwerk van hun kind. Hierdoor ontstaan er minder spanningen in huis en wordt de sfeer beter.

4. Meer zelfvertrouwen

Wanneer leerlingen in de klas zich buitengesloten voelen omdat ze niet meekunnen met de klassen, kan het zelfvertrouwen van de leerling een flinke deuk oplopen.

Door middel van bijles kan de bijlesdocent de leerling verdere uitleg geven en de leerling alvast voorbereiden op de volgende uitleg in de klas, zodat de leerling weer goed mee kan doen in de klas en zich niet buitegesloten hoeft te voelen. Hierdoor zal de leerling zijn zelfvertrouwen terugkrijgen en zich mentaal beter voelen.

5. Hogere cijfers

Last but not least; hogere cijfers. Bij Bijles Aan Huis verbeteren leerlingen zich gemiddeld van een 4.2 naar een 7.1. Dit maakt het verschil tussen blijven zitten en overgaan naar het volgende jaar. Uiteindelijk is hogere cijfers natuurlijk het hoofddoel van bijles nemen.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

    1. Hi Jacob, thanks for commenting, I think tutoring is a very nice way to make money for teenagers who do well in school, mostly because it’s easy to get started!

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, leuk dat je er bent! Tipsvoorschool.nl maakt gebruik van cookies

X