Ga naar de inhoud

Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2024

Schoolspullen-lijst-middelbare-school-brugklas-2021

Welke schoolspullen heb je nodig voor de middelbare school? Waar moet je op letten bij het kopen van die schoolspullen?

Hieronder is een lijst van alles wat je nodig hebt voor de middelbare school. Koop je schoolspullen op tijd en start je schooljaar goed!

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2023

Schoolspullen die je 100% nodig hebt

 • Pennen
 • Potloden
 • Puntenslijper
 • Gum
 • Geodriehoek
 • Passer
 • Rekenmachine
 • Etui
 • Schooltas
 • Kaften
 • Mappen
 • Agenda/Planner
 • Schriften (A5, gelinieerd)
 • Schriften (A4, geruit 10mm)
 • Snelhechters

Overige schoolspullen

Deze schoolspullen zijn handig om te hebben, maar je hoeft ze niet per se aan te schaffen.

 • Kleurpotloden
 • Markers
 • Grafische rekenmachine
 • Liniaal
 • Schaar
 • Lijm/Plakband
 • Nietmachine
 • Perforator
 • Woordenboeken
 • Ringmappen
 • Gymkleren

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Tips bij het kopen van schoolspullen

Veel spullen heb je waarschijnlijk al thuis liggen, dus koop alleen de spullen die je niet hebt.

Geodriehoek

Koop een doorzichtige harde plastic geodriehoek voor wiskunde. Koop geen zachte buigbare geodriehoek. Daarmee kun je moeilijker lijnen tekenen.

Rekenmachine

De Casio fx-82ms

De meeste middelbare scholen zullen aangeven wat voor een rekenmachine de leerlingen moeten kopen: dan moet je ook echt dat model gebruiken!

De Casio fx82-es, en Casio fx-82ms zijn populaire modellen en worden op veel scholen gebruikt. De meeste leerlingen op de middelbare school gebruiken rekenmachines van Casio.

Grafische rekenmachine

Koop nog geen grafische rekenmachine als je net naar de middelbare school gaat. Je hebt pas een grafische rekenmachine nodig in de bovenbouw en er zal worden aangegeven welk model je dan nodig hebt.

Welke grafische rekenmachine je verplicht voor je examen mag gebruiken kan en gaat veranderen, dus koop pas een grafische rekenmachine als je van de school hoort dat het nodig is, nogmaals meestal pas in de bovenbouw. Op dit moment wordt in de bovenbouw de CASIO FX-CG50 veel gebruikt.

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Schooltas

Je eerste schooldag in de brugklas middelbare school overleven tips schooltas kopen eastpak
Een schooltas van Eastpak

Koop een grote stevige schooltas. Op de middelbare school moet je veel zware boeken dragen. Sommige rugzakken kunnen dat niet aan. Kies een tas met een ruimte voor je boeken en wat kleine ruimtes aan de buitenkant voor kleine dingetjes zoals je telefoon en je sleutels!

Kaften

Om je boeken te kaften kun je kaftpapier of rekbare kaften gebruiken. Rekbare kaften zijn vaak handiger en duurzamer. Je kunt rekbare kaften kopen in verschillende kleuren bij de HEMA.

Je kunt rekbare kaften vaak je hele schoolcarrière gebruiken, dat is uiteindelijk ook goedkoper. Rekbare kaften kosten minder tijd dan kaftpapier. Je hoeft dan niet te meten, knippen, vouwen, plakken en opruimen.

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Schriften

Wat voor schriften moet je kopen? En hoeveel? Voor een schooljaar heb je ongeveer 10 Schriften (A5, gelinieerd) en 4 schriften (A4, geruit 10mm) nodig.

De geruite schriften gebruik je voor wiskunde en de bètavakken. De A5 gelinieerde schriften gebruik je voor de andere vakken zoals Nederlands, Frans, geschiedenis etc.

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Agenda/Planner

Op de middelbare school krijg je veel huiswerk en toetsen: meer dan op de basisschool. Het is handig een planner of agenda te gebruiken om al je schoolwerk goed in te richten! Kies een overzichtelijke en eenvoudige agenda, met een harde kaft, het liefst ook niet te groot. Het hoeft niet duur te zijn!

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Woordenboeken

In de onderbouw gebruik je meestal bij geen enkele taal een woordenboek, dus het is niet per se nodig om allemaal woordenboeken voor Frans, Duits, Engels en Nederlands te kopen als je net naar klas 1 gaat.

Het kan bovendien dat je een bepaald vak laat liggen als je naar de bovenbouw gaat, dus mijn advies is om niet meteen woordenboeken te gaan kopen, tenzij de school dat nadrukkelijk vermeldt.

In de bovenbouw ga je bij de (moderne) vreemde talen woordenboeken nodig hebben. De woordenboeken moeten vertalend zijn, dus Duits-Nederlands of Nederlands-Duits.

Woordenboeken Latijn-Nederlands en Grieks-Nederlands zijn duur. Het is niet nodig om de nieuwste editie te kopen. Online kun je goedkoop tweedehandse woordenboeken kopen.

Schoolspullen kopen bij de Hema (affiliate link)

Gymkleren

Op sommige scholen krijg je gymkleren van de school. Soms moet je ze zelf kopen: zorg er gewoon voor dat je alles op tijd hebt!

Waar kun je je schoolspullen kopen?

Schoolspullen kan je zowel online als in een winkel kopen, het is maar wat je fijner vindt. Over het algemeen kan je bijna alles vinden bij de Hema (affiliate link). Zorg dat je op tijd je schoolspullen koopt, zodat je stress vermijdt voor je eerste schooldag.

Gepubliceerd op 25 juli 2020

Er zijn 44 reacties op dit artikel

 1. Echt zoo handig deze site. Ik ga na de vakantie naar de 1e, dacht ik zal vast wat dingetjes opzoeken maar wist niet zo snel wat, ja een tas dat was het enige dat in me opkwam, toen kwam ik deze site tegen klikte ik erop en tadaa d’r kwam een rijtje met schoolspullen tevoorschijn!! Echt suuuuuperdepuuuuper bedankt voor dit tis echt heeeel handig en fijnnn!!

  1. Ik ga ook naar het 1ste middelbaar.
   Telt dit ook voor België want dit is een Nederlandse site?
   Ik heb nu alvast al een idee wat ik allemaal wil gaan kopen!!

  1. Ik vind de kleurpotloden van Stabilo perfect voor mij, ze zijn dik daardoor breken de punten niet af moor ook niet te dik dat ze fijn zijn om vast te houden ze gaan niet snel kapot en werken nu voor mij al 3 vakanties en bijna 3 schooljaren dus een echte aanrader

  1. Hallo Linn ik vind de dreamland, action een goede schoolspullen winkel voor redelijk goedkope prinsen in dit gebied de Hema heeft ook een goede hoeveelheid van schoolspullen wel zijn ze iets aan de meer prijzigere kant

  2. ik heb deze lijst gebruikt toen ik naar de eerste ging en ik heb de winkel’s Hema , Action en Kruitvat als winkels gebruikt.

 2. Top site! Ik kijk hier regelmatig om precies te weten wat ik moet aanvullen (check of ik al mijn spullen nog op orde heb, bijv. of ik nog wel 2 potloden in mijn etuï heb of dat mijn gum niet op is)!

 3. Er zijn wel etuis waar dat allemaal al in zit met verschillende kleuren pennen blauw groen zwart rood en markeer stiften en potloden gum puntenslijper en kleurpotloden geodriehoek passer en dat zit dan in een etui met een rits.

  1. Ja! Ik weet wat je bedoelt. Die kan je zeker ook gebruiken. Pas wel op dat je etui niet te groot wordt, want dan past het niet in je tas, omdat je ook nog veel boeken en je broodtrommel mee moet nemen..

 4. rekbare kaft is echt heel snel vies, en ik was en in de derde zat (de kleurtjes) eigenlijk al in de tweede kaftpapier is zoveel handiger

 5. Heyy dit is echt een heel goede site en ook heel handig! Maar ik wou even zeggen dat je in het eerste jaar bij latijn op het gymnasium vaak geen markers nodig zult hebben, ik dacht ik zeg het even voor dat je een volle etui met markers hebt.😉 (btw ga ik zelf naar drie gymnasium dus ik kan het met zekerheid zeggen dat je ze niet echt nodig bent 😌)

  1. Ik zat in gymnasium en had ze wel nodig maar dan bij andere vakken zoals Frans ik gebruik ze om mijn aantekeningen overzichtiger te maken

 6. dit was voor het eerste jaar een zeer goeide website het er nu nog steeds iets lees het elk jaar door en ga aankomend jaar gewoon al weer naar de derde

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, leuk dat je er bent! Tipsvoorschool.nl maakt gebruik van cookies

X