Het juiste lokaal vinden op de middelbare school: 5 tips

Het juiste lokaal vinden brugklas middelbare school tips

Het juiste lokaal vinden op de middelbare school kan moeilijk zijn, vooral als je net naar de brugklas gaat. Anders dan op de basisschool moet je steeds van lokaal wisselen tussen verschillende lesuren. De middelbare school kan lijken op een enorme doolhof, maar dat is het zeker niet!

In dit artikel vertel ik je hoe je het juiste lokaal kunt vinden op de middelbare school. Zo hoef je je niet te stressen dat je je weg kwijtraakt tussen al die grote leerlingen!

Je gaat waarschijnlijk niet de weg kwijt raken op de middelbare school. Veel leerlingen die naar klas 1 gaan maken zich zorgen over het vinden van het juiste lokaal, maar uiteindelijk lukt het iedereen toch altijd op tijd in hun lokaal te zijn.

Lees ook: Je eerste schooldag in de brugklas overleven (10 tips!)

Het juiste lokaal vinden op de middelbare school (5 tips)

1. Volg de rest

Als je met de rest van je klas blijft, zal je nooit de weg kwijt raken. Ookal zitten je klasgenoten ook nog maar net in de brugklas/klas 1 zal er vast wel iemand zijn die de weg wel weet. Volg de rest van je klasgenoten, en je zult zonder moeite in je lokaal terecht komen.

Lees ook: Vrienden maken in de brugklas: 14 tips

2. Gebruik je rooster

Op meer dan 500 middelbare scholen in Nederland wordt Magister gebruikt. Daarop kan je zien welk vak je hebt, wie je docent is en in welk lokaal de les plaatsvindt.

Lees ook: 10 tips voor meer motivatie voor school

3. Bekijk de naam van je lokaal

Op veel scholen krijgen lokalen een nummer (001, 103, 205, enz.) Vaak geeft het eerste getal aan op welke verdieping een lokaal is. (001 is dan begane grond, 103 eerste etage, enz)

Lees ook: Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2021

4. Vraag het gewoon aan iemand

Er lopen honderden leerlingen en docenten rond op je school die wel weten waar alle lokalen zijn. Vraag het hen gewoon. Wees niet bang. Ze hebben allemaal een keer de hun eerste schooldagen in de brugklas meegemaakt.

Lees ook: Meer zelfvertrouwen krijgen: 20 eenvoudige tips en oefeningen

5. Maak je geen zorgen dat je te laat komt

Je weg kwijt raken op je nieuwe school is niet erg. De docenten zullen het heel goed begrijpen dat je nog even moet wennen aan de middelbare school. Maak je dus alsjeblieft geen zorgen en geniet van je eerste paar dagen op de middelbare.

Lees ook: 12 back to school tips voor het nieuwe schooljaar (2021)

Het juiste lokaal vinden op de middelbare school (samengevat)

1. Volg de rest
  2. Gebruik je rooster