Het Juiste Lokaal Vinden op de Middelbare School (5 Tips)

• Brugklas
Het juiste lokaal vinden brugklas middelbare school tips

Het juiste lokaal vinden op de middelbare school kan moeilijk zijn, vooral als je net naar de brugklas gaat. Anders dan op de basisschool moet je steeds van lokaal wisselen tussen verschillende lesuren. De middelbare school kan lijken op een enorme doolhof, maar dat is het zeker niet!

Lees ook: Je Eerste Schooldag in de Brugklas Overleven: 10 Tips

In dit artikel vertel ik je hoe je het juiste lokaal kunt vinden op de middelbare school. Zo hoef je je niet te stressen dat je je weg kwijtraakt tussen al die grote leerlingen!

Je gaat waarschijnlijk niet de weg kwijt raken op de middelbare school. Veel leerlingen die naar klas 1 gaan maken zich zorgen over het vinden van het juiste lokaal, maar uiteindelijk lukt het iedereen toch altijd op tijd in hun lokaal te zijn, dus maak je geen zorgen hierover!

Het Juiste Lokaal Vinden op de Middelbare School (5 Tips)

1. Volg de rest

Lees ook: Vrienden Maken in de Brugklas (14 Tips)

Als je met de rest van je klas blijft, zal je nooit je weg kwijt raken. Ookal zitten je klasgenoten ook nog maar net in de brugklas/klas 1 zal er vast wel iemand zijn die de weg wel weet. Volg de rest van je klasgenoten, en je zult zonder moeite in je lokaal terecht komen.

2. Gebruik je rooster

Op meer dan 500 middelbare scholen in Nederland wordt Magister gebruikt. Daarop kan je zien welk vak je hebt, wie je docent is, en in welk lokaal de les plaats zal plaats zal vinden.

3. Bekijk de naam van je lokaal

Op veel scholen krijgen lokalen een nummer (001, 103, 205, enz.) Vaak geeft het eerste getal aan op welke verdieping een lokaal is. (001 is dan begane grond, 103 eerste etage, enz)

Lees ook: Schoolspullen Lijst Middelbare School (Brugklas)

4. Vraag het gewoon aan iemand

Er lopen honderden leerlingen en docenten rond op je school die wel weten waar alle lokalen zijn. Vraag het ze gewoon. Wees niet bang. Ze hebben allemaal een keer de hun eerste schooldagen in de brugklas meegemaakt.

Lees ook: Ergens Heel Goed in Worden (14 Tips)

5. Probeer het zelf

Je eerste dagen op de middelbare school is een speciale en wonderbaarlijke ervaring. Je weg kwijt raken op je nieuwe school hoort erbij! Wees niet bang, en geniet van deze unieke tijd.

Lees ook: Back to School Tips: 12 Tips voor het Nieuwe Schooljaar

In het kort: Het Juiste Lokaal Vinden op de Middelbare School (5 Tips)

1. Volg de rest
  2. Gebruik je rooster
  3. Bekijk de naam van je lokaal
  4. Vraag het gewoon aan iemand
  5. Probeer het zelf!

P.S. Vertel mij onderaan hoe het met je gaat op de middelbare school!