Afgeleid door je telefoon? 7 eenvoudige tips

Afgeleid door telefoon tips concentreren titel

Het is heel makkelijk afgeleid te worden door je telefoon. Vervelend, want zonder concentratie duurt het langer om je werk af te krijgen.

Stel je voor dat je lekker woordjes aan het leren bent. Je bent al bijna klaar maar opeens zit je op Instagram de nieuwste memes te liken en je hebt, zonder dat je het merkte, uit het niets al een uur Clash of Clans gespeeld!

In dit artikel vind je 7 eenvoudige, praktische en uitvoerbare tips om minder of niet door je telefoon afgeleid te worden.

7 eenvoudige tips om niet door je telefoon afgeleid te worden

1. Zet je telefoon op stil

Snapchat logo 3D

Elke telefoon kun je op stil zetten. Een makkelijke manier is om gewoon vliegtuigmodus te doen. Als je geen meldingen hoort ga je ook minder snel je telefoon checken. Dit is een goede eerste stap om te voorkomen dat je afgeleid wordt door je telefoon.

Lees ook: Duidelijker en langzamer praten: 18 tips en oefeningen

2. Doe je telefoon in een andere kamer

Als je thuis bent is het verstandig je telefoon in een andere kamer te zetten terwijl je aan het werk bent. Je wordt veel minder snel afgeleid door je mobiel als je die niet kan zien. Daarnaast kost het meer moeite om afgeleid te raken omdat je moet lopen om je telefoon te pakken.

Lees ook: Je kamer opruimen in 7 stappen + tips (snel en makkelijk)

3. Ga geconcentreerd aan het werk

Concentreren is hetzelfde als niet afgeleid raken. Een andere manier om niet afgeleid te worden door je smartphone is door je focussen aan de taak waarmee je bezig bent. Probeer die “werk-modus” aan te zetten en ga met intense passie aan de slag.

Lees ook: Snel huiswerk maken (14 geweldige tips!)

4. Bepaal wanneer je je telefoon mag gebruiken

Het is niet realistisch om je telefoon helemaal niet te gebruiken. Dat is niet zo praktisch. Stel daarom voor jezelf vast wanneer en hoelang je je smartphone mag gebruiken. Schrijf het op, zodat het als een soort persoonlijke regel geldt.

Lees ook: Goede cijfers halen op school: 20 tips die echt werken

5. Sociale media? Spelletjes? Waardoor word jij afgeleid?

YouTube logo 3d

Wat doe jij eigenlijk als je op je telefoon zit? Chatten? Filmpjes kijken op YouTube? Facebok, Instagram of speel je een spelletje, zoals Clash of Candy Crush? Als je duidelijk weet waardoor je precies wordt afgeleid kan je bron van het probleem aanpakken. Wellicht ben je verslaafd geraakt aan gamen of sociale media!

Lees ook: Stoppen met Instagram

6. Vraag iemand je telefoon op te bergen

Dit is de krachtigste manier om te voorkomen dat je door je telefoon wordt afgeleid. Geef je telefoon aan iemand die je vertrouwt (ouders, vrienden enz) en vraag diegene even je telefoon te houden totdat je klaar bent met je werk. Dit werkt 100%.

Lees ook: Meer zelfvertrouwen krijgen: 20 eenvoudige tips en oefeningen

7. Jij bepaalt zelf of je afgeleid wordt

Uiteindelijk moet je onthouden dat jij uiteindelijk zelf bepaalt of je afgeleid wordt. Als je genoeg zelfdiscipline hebt kan je de afleiding weerstaan. Het is dus niet de schuld van je telefoon dat je afgeleid wordt!

Lees ook: 100+ spreekbeurt onderwerpen voor groep 6, groep 7 en groep 8

Afgeleid door je telefoon? 7 tips (samengevat)

1. Zet je telefoon op stil
  2. Doe je telefoon in een andere kamer