Ga naar de inhoud

Afgeleid door je telefoon? 7 eenvoudige tips

Afgeleid door telefoon tips concentreren titel

Het is heel makkelijk om afgeleid te raken door je telefoon. Vervelend, want zonder concentratie duurt het langer om je werk af te krijgen.

In dit artikel vind je 7 eenvoudige, praktische en uitvoerbare tips om minder of niet door je telefoon afgeleid te worden.

7 eenvoudige tips om niet door je telefoon afgeleid te worden

1. Zet je telefoon op stil

Snapchat logo 3D

Elke telefoon kun je op stil zetten. Een makkelijke manier is om gewoon vliegtuigmodus te doen. Als je geen meldingen hoort ga je ook minder je telefoon checken. Dit is een goede eerste stap om te voorkomen dat je afgeleid wordt door je telefoon.

Lees ook: Duidelijker en langzamer praten: 18 tips en oefeningen

2. Doe je telefoon in een andere kamer

Als je thuis bent is het verstandig je telefoon in een andere kamer te zetten terwijl je aan het werk bent. Je wordt veel minder snel afgeleid door je telefoon als je die niet kan zien. Daarnaast kost het meer moeite om afgeleid te raken omdat je moet lopen om je telefoon te pakken.

Lees ook: Je kamer opruimen in 7 stappen + tips (snel en makkelijk)

3. Ga geconcentreerd aan het werk

Concentreren is hetzelfde als niet afgeleid raken. Een andere manier om niet afgeleid te worden door je smartphone is door je focussen op de taak waarmee je bezig bent. Probeer die “werk-modus” aan te zetten en ga volledig gefocust aan de slag.

Lees ook: Huiswerk maken en plannen: 14 tips + huiswerk planner

4. Bepaal wanneer je je telefoon mag gebruiken

Het is niet realistisch om je telefoon helemaal niet te gebruiken. Dat gaat niet lukken. Stel daarom voor jezelf vast wanneer en hoelang je je smartphone mag gebruiken. Hou je dan ook daaraan.

Lees ook: Goede cijfers halen op school: 20 tips die echt werken

5. Sociale media? Spelletjes? Waardoor word jij afgeleid?

YouTube logo 3d

Wat doe jij eigenlijk als je op je telefoon zit? Chatten? Filmpjes kijken op YouTube? Facebook, Instagram of speel je een spelletje, zoals Clash of Candy Crush? Als je duidelijk weet waardoor je precies wordt afgeleid kun je de bron van het probleem aanpakken. Wellicht ben je verslaafd geraakt aan gamen of sociale media!

Lees ook: Stoppen met Instagram en Instagram verwijderen: tips + stappenplan

6. Vraag iemand je telefoon op te bergen

Dit is de krachtigste manier om te voorkomen dat je door je telefoon wordt afgeleid. Geef je telefoon aan iemand die je vertrouwt (ouders, vrienden enz) en vraag diegene even je telefoon te houden totdat je klaar bent met je werk. Dit werkt 100%.

Lees ook: 30 tips voor meer zelfvertrouwen

7. Jij bepaalt zelf of je afgeleid wordt

Uiteindelijk moet je onthouden dat jij uiteindelijk zelf bepaalt of je afgeleid wordt. Als je genoeg zelfdiscipline hebt kun je de verleiding van je telefoon weerstaan. Het is dus niet de schuld van je telefoon dat je afgeleid wordt!

Lees ook: 100+ spreekbeurt onderwerpen voor groep 6, groep 7 en groep 8

Afgeleid door je telefoon? 7 tips (samengevat)

  1. Zet je telefoon op stil
  2. Doe je telefoon in een andere kamer
  3. Ga geconcentreerd aan het werk
  4. Bepaal voor jezelf wanneer je je telefoon mag gebruiken
  5. Sociale media? Spelletjes? Bepaal waardoor je wordt afgeleid
  6. Vraag iemand je telefoon op te bergen
  7. Jij bepaalt zelf of je afgeleid wordt

Gepubliceerd op 25 april 2021

Er zijn 4 reacties op dit artikel

  1. Hoi, ik ben normaal altijd heel geconcentreerd en gefocust, maar sinds ik een laptop heb, raak ik steeds afgeleid van youtube (terwijl ik nooit youtube kijk). Ik kan niet zomaar mijn laptop in een andere kamer leggen , maar soms als ik “geen zin” heb , dan klik ik automatisch op youtube. Ik heb al mijn kijkgeschiedenis uitgezet, maar toch voordat ik begin klik ik snel op youtube. Dit vind ik erg vervelend van mezelf. Heb je misschien tips? Want soms heb ik youtube weer nodig voor uitlegvideo’s.

  2. Loved seeing these reminders Alan! I’ve been noticing lately that I have been distracted by my phone quite a bit. Looking for ways to disconnect again.

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, leuk dat je er bent! Tipsvoorschool.nl maakt gebruik van cookies

X