Ga naar de inhoud

Kahoot!: 10 tips om te winnen

Kahoot tips om te winnen

Het is niet heel belangrijk om te “winnen” bij Kahoot. Maar voor wie echt graag wil winnen: hier zijn 10 tips om te winnen bij Kahoot!

10 tips om te winnen bij Kahoot

1. Voorbereiding

Als je echt graag wilt winnen moet je toch wel de stof waar de Kahoot over gaat goed kennen. Anders is het lastig om het juiste antwoord te kiezen. Leer dus een beetje van tevoren zodat de Kahoot lekker makkelijk voor je wordt.

Lees ook: Slechte cijfers? 22 tips om je cijfers op te halen

2. Focussen

Laat je niet afleiden tijdens de Kahoot. Concentreer je intens op de vragen en verspil geen tijd als je een antwoord moet kiezen. Echt hardcore focussen op de quiz!

3. Ga dichtbij het bord zitten

Als je de vragen goed wilt beantwoorden moet je ze wel kunnen lezen. Ga daarom vooraan zitten. Ook krijg je net iets sneller de vragen te zien dan je klasgenoten achteraan, hoewel het verschil heel klein is.

Lees ook: 25 leertips om effectief te leren op de middelbare school

4. Zorg dat je internetverbinding goed is

Het is heel vervelend als je internetverbinding opeens uitvalt tijdens een Kahoot. Zorg daarom dat je een sterke internetverbinding hebt en gebruik desnoods mobiele data.

Lees ook: Afgeleid door je telefoon? 7 eenvoudige tips

5. Snel kiezen of juist kiezen?

Het is belangrijk om zowel snel als correct een antwoord te kiezen, maar het is belangrijker om het juiste antwoord te kiezen. Zo werkt de puntentelling van Kahoot ongeveer:

 • Goed antwoord: 1000 punten (als je traag bent minder)
 • Fout antwoord: geen punten
 • Bonus voor snel antwoorden: “For the speed bonus, use the equation [1-(r/q/2)]p, where r is the time after the question starts, q is the total time given for the question, and p is the number of points you earned for answering the question correctly.”
 • Streak (2 of meer vragen achter elkaar goed): 100 punten bonus per vraag achter elkaar goed, tot 500 bonus maximaal

Als je rekening hiermee houdt is de beste strategie om te focussen op het juiste antwoord krijgen. Probeer wel een beetje snel te antwoorden, maar niet zo snel dat je foutjes gaat maken.

6. Een slechte start is niet erg

Als je de eerste twee vragen fout hebt, denk je misschien dat je geen kans meer hebt om te winnen. Dat is zeker niet zo! Want je kan nog steeds gewoon 13 van de 15 vragen goed hebben en winnen als je de rest van de vragen goed hebt!

Lees ook: De juiste middelbare school kiezen: 18 tips

7. Samenwerken

Of je wel of niet mag samenwerken hangt af van je docent, maar als je een vraag niet weet kan het handig zijn om je buurman of buurvrouw even te vragen om het antwoord!

Lees ook: 30 tips voor meer zelfvertrouwen

8. Kies altijd een antwoord

Net als op een toets is het verstandig om altijd een antwoord in te vullen. Niks kiezen is altijd fout! Bovendien is de kans dat je een goed antwoord gokt bij Kahoot zo een 25%. Kies daarom echt altijd een antwoord.

Lees ook: Meerkeuzevragen beantwoorden: 16 tips

9. Kies rood als je het echt niet weet

Waarom? Kijk: als een docent een Kahoot aan het maken is, is rood het eerste antwoord-optie die hij of zij kan invullen. Het is voor de docent makkelijk om het eerste antwoord (rood) het juiste antwoord te maken, vandaar.

Lees ook: Duidelijker en langzamer praten: 18 tips en oefeningen

10. Pas op voor instinkers!

Lees de vraag goed. Pas op voor vragen zoals “Welk van de volgende is NIET waar“. Luister ook niet naar je klasgenoten als ze “rood!” of “blauw!” schreeuwen. Meestal willen ze je alleen misleiden.

Lees ook: Spreekbeurt maken: stappenplan voor groep 6, groep 7 en groep 8!

10 tips om een te winnen bij Kahoot

 1. Voorbereiding
 2. Focussen
 3. Ga dichtbij het bord zitten
 4. Zorg dat je internetverbinding goed is
 5. Snel kiezen of juist kiezen?
 6. Een slechte start is niet erg
 7. Samenwerken
 8. Kies altijd een antwoord
 9. Kies rood als je het echt niet weet
 10. Pas op voor instinkers!

Gepubliceerd op 6 augustus 2021

Er zijn 4 reacties op dit artikel

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, leuk dat je er bent! Tipsvoorschool.nl maakt gebruik van cookies

X