Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

Vindt hij me leuk signalen titel

Je vindt een jongen super knap, aardig en aantrekkelijk, en vraagt je af: Vindt hij me leuk? Het kan erg moeilijk zijn om te ontdekken of een jongen je leuk vindt, omdat ze niet altijd laten zien of ze een iemand leuk vinden. Om te ontdekken of een jongen die jij leuk vindt, dezelfde gevoelens heeft voor jou heeft, heb ik hier:

25 signalen dat een jongen jou leuk vindt

Vindt hij me leuk? Zo kom je erachter

(Deze lijst is op volgorde van belangrijk naar minder belangrijk) (Ik ben zelf een jongen) (Veel van deze signalen gelden ook voor meisjes) (Geen garantie) (Iedereen is anders) (Vertrouw op je gevoel) (Dit is niet wetenschappelijk bewezen)

1. Hij wil met je afspreken

Dit is een van de duidelijkste signalen dat een jongen je leuk vindt. Als een jongen jou vraagt samen naar de bioscoop te gaan, of samen te “chillen”, enzovoort, kan ik je bijna 100% garanderen dat hij jou leuk vindt! Geloof me, wij jongens zouden echt niet tijd met je besteden als we je niet leuk vonden!

Jongens proberen door 1 op 1 met je om te gaan, je beter te leren kennen! Hij wil al zijn aandacht aan jou geven, en al jou aandacht krijgen! Als een jongen die jij leuk vindt je vraagt om iets samen te doen, betwijfel dan niet of hij je leuk vindt: Hij vindt je leuk!

vindt hij me leuk signalen afspreken bioscoop
Als een iemand je vraagt samen naar een film te gaan, vindt die je waarschijnlijk leuk;)

2. Je merkt dat hij steeds naar je kijkt

Jongens vinden het leuk om naar mensen en dingen te kijken die ze mooi vinden. Heb je gemerkt dat hij vaak naar je zit te staren? Zie je hem weleens blozend wegkijken, als je merkt dat hij naar je zit te kijken? Het kan natuurlijk zijn dat hij toevallig even naar je keek, maar als het vaker gebeurt, is er een grote kans dat hij je mooi/leuk vindt!

P.S. Sommige jongens zullen oogcontact met je maken, en vaak ook naar je glimlachen wanneer dat gebeurt: Dat is een goed teken!

vindt hij me leuk signalen hij kijkt naar je

3. Hij is extra aardig tegen jou

Heb je gemerkt dat een jongen heel vriendelijk tegen je doet?

Het kan zijn dat hij je speciaal goed behandelt omdat jij speciaal bent voor hem! Wanneer je aardig bent tegen iemand anders, probeer je eigenlijk de ander blij te maken.

Jongens zullen meisjes die ze leuk vinden (en dus graag blij willen maken) goed behandelen. Let op: Het kan ook zijn dat hij gewoon een aardige persoon is. Hij is niet per se verliefd op jou!

Lees ook: Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2021

4. Meisjes plagen, kusjes vragen

Deze kennen we allemaal: Een jongen, die een meisje plaagt, vindt haar leuk! Maar waarom doen ze dat?

Jongens willen zo op een grappige en “speelse” manier je aandacht krijgen, zonder ongemakkelijk over te komen.

Als een jongen op een leuke manier je plaagt, is het ook een goed teken dat hij je leuk vindt!

5. Hij glimlacht naar je en ziet er blij uit

Vaak krijgt een jongen een onweerstaanbaar glimlach wanneer hij met iemand omgaat die hij heel erg mag. Hij wordt gewoon spontaan blij van jou! Als je langs hem loopt, of even naar hem kijkt, zal een grote, blije, glimlach op zijn gezicht ontstaan.

Dit vind ik zelf de belangrijkste signaal dat een jongen je leuk vindt. Jongens kunnen er echt niks aan doen om niet te glimlachen. Je weet dat hij jou (op z’n minst) aardig vindt! Pas op: Het kan ook zijn dat hij gewoon vriendelijk is!

6. Hij geeft je complimenten

Als een jongen je leuk vindt, zal hij af en toe wel subtiele complimenten geven. Hij zal vaak niet directe complimenten geven zoals: “Je ziet er goed uit” of “Ik vind je een goed persoon”. Hij zal iets subtieler zijn, en dingen zeggen zoals: “Leuke kapsel” of “Mooie tas”.

Als hij goede dingen over jou opmerkt, betekent dit dat hij op je let en dat hij je waarschijnlijk leuk vindt! Vooral als hij anderen weinig complimenten geeft, is dit extra goed! (Het kan ook zijn dat hij gewoon aardig is)

vindt hij me leuk signalen complimenten duimpie

7. Hij zegt dat hij je leuk vindt…

Dit gebeurt zal waarschijnlijk niet vaak gebeuren, maar als een jongen zegt dat hij je leuk vindt… dan vindt hij je leuk! Je hoeft niet meer erover te twijfelen!

Maarja, jij leest dit artikel waarschijnlijk omdat hij niet heeft gezegd of hij je leuk vindt!

8. Chat hij met je op WhatsApp?

Als hij zijn tijd besteedt om met je te appen, dan weet je dat hij het leuk vindt om met je te praten!

Bonus: Vindt hij me leuk? (WhatsApp-Editie)

 • Hij vindt je leuk:
  • Snelle reactie (Logisch toch?)
  • Hij appt jou als eerst: Top! Als hij een gesprek wil beginnen, vindt hij je interessant om mee te praten!
  • Hij lach om wat je zegt: Stuurt hij vaak 😂, haha, lmao, lol, xD enz? Hij vindt je grappig!
 • Hij vindt je niet leuk:
  • Hele late reactie (Let op: Misschien had hij het gewoon druk!)
  • Hij geeft korte, waardeloze reacties: Dit kan super irritant zijn, als hij tegen al je berichten “Ok” of “leuk” antwoordt. Hij doet geen moeite voor je…
  • Geen emotie en interactie: Stuurt hij alleen saaie, droge antwoorden die niks bijdragen aan het gesprek? Hij vindt je helaas niet leuk… Een jongen die jou leuk vindt zou zeker zijn best doen om goede, amuserende berichten te sturen!

9. Hij doet moeite om met je te praten

Gaat hij steeds naar je toe om met je te praten? Probeert hij zelfs als het erg ongemakkelijk is de conversatie vol te houden? Dan is er een grote kans dat hij je leuk vindt! Hij wilt jou zo blijkbaar beter leren kennen.

Pro Tip: Stel jezelf bereikbaar! Als je wilt dat een jongen naar je toe komt, dan moet je eerst jezelf isoleren! Sta niet midden in je vriendinnenkring: Dan gaat hij zeker niet naar je toe!

Lees ook: Vrienden maken in de brugklas (14 tips)

10. Stoer doen

Sommige jongens zullen “stoer” doen, om zo indruk te proberen te maken op anderen. Als je merkt dat hij in jou nabijheid zich “stoerder” voordoet dan normaal is het een goed signaal dat hij je aandacht wil!

Vraag je dan dus niet af: “Vindt hij me leuk?” Vraag je af of jij HEM leuk vindt!

Let op! Omdat een jongen stoer doet, betekent niet dat hij je leuk vindt. Misschien wil hij juist cool zijn voor zijn vrienden.

Lees ook: Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2021! (SMART doelen)

11. Zijn lichaamstaal

Je kunt ontzettend veel over iemand weten door naar zijn lichaamstaal!Lichaamstaal is moeilijk te verbergen, en daarom is het heel handig om zo erachter te komen of hij je leuk vindt!

De volgende signalen zijn tekenen aan zijn lichaamstaal dat hij je leuk vindt. Let dus goed op of je deze signalen bij hem ziet!

Vindt hij me leuk? Let op zijn lichaamstaal

Een interessant filmpje over of een jongen jou leuk vindt!

12. Zijn pupillen worden groter

Onze pupillen worden groter wanneer we iemand zien die we aantrekkelijk vinden. Dat wordt veroorzaakt door hormonen die je lichaam afgeeft aan je bloed.

Maar als het donker is, kan je dit signaal beter gewoon negeren. Let op! Denk niet gelijk dat iemand verliefd op je is als diegene grote pupillen heeft!

Lees ook: Jezelf vergelijken met anderen: 7 redenen om dat niet te doen

13. Hij bloost

Zowel jongens als meisjes zullen blozen, wanneer ze iemand zien die ze leuk vinden. Deze signaal kennen we allemaal wel! Vooral als je een lichte huid hebt, is deze heel erg duidelijk!

Door de emotionele spanning wordt adrenaline afgegeven, dat de bloed toevoer vergroot, waardoor je gezicht rood wordt! Blozen is moeilijk te verbergen, dus let hierop!

Lees ook: Ergens heel goed in worden (12 tips)

14. Hij fixt zijn haar

Niet alle jongens zullen dit doen, maar veel jongens die gel of wax in hun haar hebben, hebben de gewoonte om even hun haar even goed te doen.

Als hij je leuk vindt, wil hij er goed uit zien voor jou, en daarom gaat hij zonder dat hij het zelf merkt aan zijn haar zitten. (Ik vind het trouwens vreselijk wanneer jongens steeds aan hun haar zitten,)

Lees ook: Omgaan met arrogante mensen (5 verstandige tips)

15. Hij vindt alles wat je zegt grappig

Dit kan nogal raar of creepy overkomen, maar als een jongen jou leuk vindt, zal hij alles wat je zegt grappig en geniaal vinden. Ookal ben je helemaal niet zo grappig of amusant.

Hij kan er niks aan doen om niet te lachen. Als hij steeds naar je lacht, dan is dat een teken dat hij jou de meest interessante persoon op aarde vindt, en dat hij alles wat je zegt prachtig vindt.

Dat is niet alles: Hij wil ook dat jij interesse hebt in hem.

16. Zijn stem klinkt anders

Vindt hij me leuk signalen stem anders

Je hebt vast weleens het gevoel gehad dat je opeens geen controle meer had over je stem, omdat je heel zenuwachtig was. Wanneer een jongen met zijn crush gaat praten, zal zijn stem heel erg veranderen.

Ze kunnen opeens een hoge, piepende kleuterstem krijgen (vrouwen zouden gevoeliger zijn voor hoge tonen, omdat het op huilende baby’s lijkt), maar ook opeens een lage, grommelende, mannenstem. Hij zal vaak ook harder praten, zodat je hem hoort… Dus: klinkt zijn stem onnatuurlijk? Misschien vindt hij je leuk!

17. Hij stelt je veel vragen

Door jou veel vragen te stellen probeert een jongen eigenlijk 4 dingen te doen:

 • Een reden hebben om met je te praten: Hij weet niet hoe hij moet beginnen, dus besluit hij jou gewoon een vraag te stellen, om het gesprek op gang te zetten.
 • Je beter leren kennen: Hij wil weten of zijn gevoelens voor jou kloppen. Hij wil meer ontdekken over zijn favoriete meisje!
 • Hij wil laten zien dat hij geïnteresseerd is in jou: Door jou vragen te stellen, laat hij zien dat zich bekommert om jou, zonder creepy over te komen.
 • De conversatie overleven: Hij wil jou laten praten, en ervoor zorgen dat je geniet daarvan. Hij wil ook niet teveel over zichzelf praten, opdat hij niet als narcist overkomt.

Hij zal je misschien wel erg domme of rare vragen stellen zoals: “Vind je het mooi weer”… Hij is gewoon zenuwachtig oke? xD

Let op! Als hij je erg persoonlijke vragen stelt, is dat zeker een bonus!

18. Hij merkt kleine verschillen in je uiterlijk

Merkt hij dat je make-up hebt gedaan, of als je haar anders is? (En andere mensen niet?) Dan let hij op jou, en kan je vernemen dat hij jou wel interessant vindt.

Oh en voor de meisjes die zich afvragen wat jongens van make-up vinden: Je mag het best doen, en je zal er vast “beter” uitzien, maar eerlijk gezegd boeit het de meeste jongens niet echt (denk ik).

Lees ook: Jezelf vergelijken met anderen: 7 redenen om dat niet te doen

19. Hij kopieert je

Als je tegenover iemand bent die je leuk vindt, zal je vanzelf de bewegingen van de ander kopiëren. Ook zal je vaak wat de ander zegt overnemen.

Misschien begint hij steeds vaker “Top!” te zeggen omdat jij het zegt. Of gaat hij ook steeds aan zijn kin zitten, omdat jij het doet. Deze is helaas wel moeilijk te zien…

20. Hij onthoudt wat je zegt

Eerlijk gezegd vergeten jongens vaak wat mensen zeggen. Een jongen die jou leuk vindt zal waarschijnlijk veel dingen over je onthouden, zoals je verjaardag, en je favoriete band, maar ook niet relevante dingen zoals je favoriete kleur.

Dit signaal is wel nummer 20, dus niet heel belangrijk!

Lees ook: Duidelijker en langzamer praten: 18 tips en oefeningen

21. Hij doet flex-kleding aan

uh ja… Supreme, tja ik zeg maar niks

Sommige jongen zullen “dress-to-impress” inschakelen, en opeens komt hij met zijn beste kleding en schoenen naar school. Dit signaal is nummer 21, omdat de meeste jongens dit niet doen.

En al zouden ze alleen maar Yeezys en Jordans dragen: Dat doen ze meestal omdat ze het zelf leuk vinden, en niet om indruk te maken op je. Maar heel soms zal een jongen dit wel doen…

22. Zijn lichaam is gericht naar jou

Hoewel je op internet dit signaal heel vaak zal vinden, zou ik je niet aanraden om hierop te letten, omdat mensen over het algemeen hun lichaam sowieso richten naar degene met wie hij of zij praat.

Door zich zo te positioneren, maakt hij zijn lichaam meer geopend en toegankelijk! Hij laat ook zien dat je zijn aandacht hebt.

Lees ook: Meer zelfvertrouwen krijgen: 20 eenvoudige tips en oefeningen

23. Je denkt dat hij jou leuk vindt

Als je denkt dat hij jou leuk vindt, vindt hij (bijna altijd) jou leuk.

Maak het niet te moeilijk voor jezelf, denk niet teveel na. Je zult jezelf alleen in de war brengen.

~Alan, 16 Mei 2020

Onbewust verzamelen je hersens al alle tekenen, signalen, en aanwijzingen over de mensen om je heen. Je merkt daar niks van, maar het gebeurt wel. Zo kan je ook merken of iemand boos, gevaarlijk, of verdrietig is, zonder actief erover na te denken.

Ik wil je ook waarschuwen: Je moet deze signalen als geheel gebruiken! Als je slechts een of twee van deze signalen bij een jongen ziet, is de kans klein dat hij je leuk vindt. Het kan ook zijn dat je ziet dat je heel veel van deze signalen hebt waargenomen bij je crush… Waar wacht je op?

24. Zijn vrienden zeggen dat hij jou leuk vindt

De meeste jongens houden zich goed aan de “bro-code”, maar af en toe zal er toch iemand zijn die ongeschreven regels overtreedt door, dus aan jou te vertellen dat een jongen jou stiekem leuk vindt. Gebeurt helaas niet vaak.

Lees ook: 25 tips tegen verveling door corona

25. Vertrouw op je gevoel

Eerlijk gezegd kon ik gewoon even geen laatste signaal bedenken, maar het klopt wel dat je goed op je gevoel kunt vertrouwen! Zoals ik eerder al schreef, denk niet teveel na, en volg je gevoel!

In het kort: Vindt hij me leuk? 25 duidelijke signalen

 1. Hij wil met je afspreken
 2. Je merkt dat hij steeds naar je kijkt
 3. Hij is extra aardig tegen jou
 4. Meisje plagen=kusjes vragen
 5. Hij glimlacht naar je en ziet er blij uit
 6. Hij geeft je complimenten
 7. Hij zegt dat hij je leuk vindt…
 8. Chat hij met je op WhatsApp?
 9. Hij doet moeite om met je te praten
 10. Stoer doen
 11. Zijn lichaamstaal
 12. Zijn pupillen worden groter
 13. Hij bloost
 14. Hij fixt zijn haar
 15. Hij vindt alles wat je zegt grappig
 16. Zijn stem klinkt anders
 17. Hij stelt je veel vragen
 18. Hij merkt kleine verschillen in je uiterlijk
 19. Hij kopieert je
 20. Hij onthoudt wat je zegt
 21. Hij doet flex-kleding aan
 22. Zijn lichaam is gericht naar jou
 23. Je denkt dat hij jou leuk vindt
 24. Zijn vrienden zeggen dat hij jou leuk vindt
 25. Vertrouw op je gevoel

Vindt hij mij leuk? | Veelgestelde vragen

Wat als je wordt afgewezen?

Afgewezen worden is echt niet leuk. Moet je dan niet toegeven dat je iemand leuk vindt, omdat je bang bent te worden afgewezen? Zeker niet. Dan zul je nooit ontdekken of hij je leuk vindt! Dan loop je wel wat geweldige tijden mis. Ga er dus gewoon voor. Wees niet bang. Wat heb je te verliezen?

Bovendien moet je onthouden dat het niet aan jou ligt dat je bent afgewezen. Mensen hebben gewoon niet altijd zin in relaties. Wees dus jezelf, en raak je zelfvertrouwen niet kwijt!

Ik weet nog steeds niet of hij mij leuk vindt. Wat kan ik doen?

Het enige wat je dan nog kunt doen is het gewoon vragen aan hem. Maak je geen zorgen, bijna iedereen vindt het leuk om te horen iemand hen leuk vindt! Ga naar diegene toe, en zeg gewoon vriendelijk en kalm: “Hoi, ik wilde alleen even zeggen dat ik je leuk vind.”

Daarna zijn er twee mogelijkheden:
1. Hij zegt iets van: “Bedankt, dat vind ik echt aardig van jou!” En doet verder niks. Dan kun je aannemen dat hij jou niet echt leuk vindt. Helaas, jammer.
2. Hij zegt iets van: “Serieus! Ik vind jou ook super leuk!” Nou, dan is je droom uitgekomen, en je kunt lekker genieten!

Hoe kun je het beste vragen of iemand verkering wil?

Doe het altijd “face-to-face”! Ook al is het spannend raad ik je heel erg aan om niet via WhatsApp of door te bellen te vragen of iemand jou ook leuk vindt, omdat je echt beter communiceert wanneer je fysiek aanwezig bent bij elkaar. Bovendien laat je ook zien dat je niet bang bent.

2 reacties op “Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *