25 tips tegen verveling door corona

Tips tegen verveling door corona

Verveling door corona: hoe pak je dat aan? In dit artikel vind je 25 tips tegen verveling door corona. Met deze tips zul je je niet meer vervelen!

Allereerst: Ik weet hoe je je voelt! Ik wil je met dit artikel oprecht helpen je niet meer te vervelen, omdat verveling gewoon zo vreselijk is.

25 tips tegen verveling door corona

Tip 1: Ga sporten!

tips tegen verveling corona basketbal sporten

Sporten is een van de beste dingen om te doen als je je verveelt en het kan zowel binnen als buiten! (Niet in een auto, trein of vliegtuig helaas). Van sport word je niet alleen fitter en sterker, je gaat er ook beter uitzien, omdat sport gezond voor je is.

Sport verbetert ook je bui, omdat er tijdens het sporten dopamine vrijkomt in je lichaam. Dopamine zorgt ervoor je je blij en tevreden voelt. Het komt o.a ook vrij bij eten, seks, of drugs.

Tip 2: Ga douchen

Het is super fijn om even een lekkere warme of koude douche te nemen. Je voelt je daarna frisser en energieker, zodat je weer hard ertegenaan kan gaan! Na het douchen merk je vaak dat je weer zin hebt om iets nuttigs te gaan doen, en dat zal erg helpen tegen verveling!

Lees ook: Woordjes leren: De ultieme gids (10 tips) (Snel & effectief)

Tip 3: Stel doelen voor jezelf

Dit kan je letterlijk overal en altijd doen, omdat het allemaal in je hoofd gebeurt. Denk wanneer je je verveelt gewoon een keer na over wat je dit jaar of deze maand/dag wilt bereiken en doen. Ga dan vervolgens daarmee aan de slag!

Lees ook: Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2021! (SMART doelen)

Tip 4: Ruim je kamer op

Als je nadat je de eerste drie tips tegen verveling hebt gebruikt, en je nog steeds verveelt, kan je ook gewoon je kamer opruimen! Begin gewoon in een hoek, en “scan” rustig langs al je spullen en ruim ze dan allemaal op. Het is vooral belangrijk om een nette bureau te hebben: Daar kan je immers veel leuke dingen op doen!

Lees ook: Je kamer opruimen in 7 stappen + tips (snel en makkelijk!)

Tip 5: Drink iets

Even een lekker glaasje water, thee of melk drinken kan echt geen kwaad. Blijf vooral gehydrateerd! Tip: Doe water, jus, melk en frisdrank in de koelkast, dan is het nog lekkerder.

Lees ook: Vindt Hij Me Leuk? 25 Signalen dat een Jongen Jou Leuk Vindt!

Tip 6: Lees een boek!

“Verveel je je? Lees gewoon een boek!” En hoewel sommige mensen lezen leuker vinden dan anderen, is lezen desondanks een van de beste manieren om verveling tegen te gaan. In een goed boek kan je je helemaal inleven, en je kunt dan vaak uren lang doorlezen: Perfect voor als je je verveelt!

Tip 7: Leer iets cools

Heb je altijd iets willen kunnen doen, maar heb je nooit echt de tijd ervoor gehad? Nu kan je dat doen. Aangezien je je verveelt, zou je nu juist wel tijd over hebben om dat wat je wilt kunnen te gaan leren. Hier zijn enkele ideeën van gave dingen om te doen:

 • Nieuwe dance moves leren (Denk aan moonwalken en shuffelen)
 • De Rubik’s Kubus leren oplossen (Klik HIER voor een handige tutorial)
 • Leer een goochel-trucje!
 • Leer hoe je pennen trucjes doet
 • Leer jongleren met 3, 4, of 5 ballen!

Tip 8: Luister muziek

tips tegen verveling corona muziek luisteren koptelefoons

Doe je oortjes/koptelefoon/speakers aan, en luister ontspannen naar je favoriete liedjes. Muziek kan stress helpen verminderen, en rustig naar jouw favoriete liedje luisteren kan erg inspirerend zijn, en je zomaar aanzetten tot iets geweldigs doen met je leven, en misschien zal je je dan niet meer vervelen!

Tip 9: Praten met iemand

Je kunt kletsen met iemand in je gezin. Probeer te praten over een interessant onderwerp waar je lang over kunt praten. (politiek, filosofie, toekomst). Je kunt ook bellen of een video-gesprek houden met vrienden! Of ga met ze gamen en praat via je mic.

Lees ook: Niet geleerd voor een toets? Dit moet je doen! (8 Stappen)

Tip 10: Netflix

Netflix logo zwart rood

Tijdens een koude, natte herfstdag wil je soms gewoon op de bank ploffen, en Netflix kijken. Hoewel je dit niet te vaak moet doen, kan je af en toe jezelf belonen door lekker met chips en frisdrank lekker te genieten van een film of je favoriete serie. Ik garandeer je: Dit helpt tegen verveling.

Tip 11: Maak een eigen website!

Van al deze tips tegen verveling is dit mijn gouden tip: Aan een website kan je extreem veel tijd besteden… soms zelfs teveel tijd. Je kunt op Google allerlei tutorials vinden over hoe je een eigen WordPress website kan maken, zoals deze fantastische site!

Lees ook: 75 dingen waar je meteen blij van wordt!

Tip 12: Eet wat lekkers

tips tegen verveling corona eten pizza bestellen

Let op: Prop jezelf niet vol met ongezond eten. Dat is absoluut slecht voor je, en dat moet je niet doen! Wat je wel kunt doen is een gezonde hoeveelheid van iets lekkers eten, en genieten ervan! Ik vind het altijd wel fijn om een ijsje te eten.

Tip 13: Maak een poster

Je kan met Canva snel en makkelijk een mooie strakke poster maken. Zet er een motiverende quote op, of jouw persoonlijke doelen. Print het uit, en plak het op je muur!

Lees ook: Betere Cijfers Halen voor Wiskunde (12 Tips)

Tip 14: Poets je schoenen

Wat kan je beter doen tegen verveling dan je schoenen poetsen? Vooral als je witte of leren schoenen hebt is het extra vermakelijk om ze schoon te maken.

Tip 15: Maak je huiswerk

Verveling krijg je als je niks te doen hebt. Als je huiswerk hebt, heb je iets te doen. Als je iets te doen hebt, heb je geen verveling. Huiswerk helpt dus tegen verveling, hoe flauw het ook is… Doe het maar gewoon, dat is nuttiger dan chagrijnig op de bank zitten.

Lees ook: Snel Huiswerk Maken (14 Geweldige Tips!)

Tip 16: Poets je tanden

Aangezien je je verveelt kan je nu eindelijk een keer heel goed je tanden poetsen. Poets je tanden goed, en vergeet niet ook je tong te poetsen. Dat helpt stank weg te halen uit je mond. Je gaat je echt lekkerder voelen met een frisse adem en schone mond.

Tip 17: Dagdromen

Ik ben zelf al jarenlang een grote liefhebber van dagdromen. Het duurt even om een goede techniek te ontwikkelen ervoor, maar daarna zal het steeds makkelijker worden. Het is erg effectief tegen verveling, omdat je tijdens het dagdromen even in een “andere wereld” terecht komt, en dan gaat tijd er snel voorbij. (Het werkt goed tijdens het reizen.)

Tip 18: Ga naar buiten

tips tegen verveling corona naar buiten bos

Dit kon niet altijd de afgelopen maanden in verband met het Coronavirus, maar het is altijd goed om naar buiten te gaan. Beweging en frisse lucht zijn fijn, en helpen je je beter te voelen. Ookal ga je niet echt ergens heen helpt het toch tegen verveling.

Tip 19: Maak een tekening

Sommige mensen houden van tekenen, andere niet. Als je tekenen leuk vindt, kan je dat natuurlijk doen. Als je tekenen niet leuk vindt, kan je het alsnog proberen, maar de kans is groot dat je het na een paar minuten weer zat bent.

Tip 20: Start een dagboek!

Ik houd zelf al twee jaar (nogal inconsistent helaas) een dagboek bij, en ik raad het je zeker aan! Het is niet alleen goed om je ervaringen, gedachtes en emoties op papier te zetten, het is ook geweldig om later terug te lezen!

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 Tips om Trap 13 te Halen!)

Tip 21: Spreek af met iemand

Je kunt natuurlijk niet altijd met iemand afspreken, (Bijvoorbeeld als je op vakantie bent, of door corona) maar als het wel kan moet je dit zeker doen! Het is gezellig, en zal jouw relatie met diegene(n) alleen maar versterken! Doe het gewoon, en bedenk daarna waar en wanneer je wat gaat doen.

Tip 22: Ergens goed in worden!

Het is echt super gaaf om echt heel goed in iets te zijn. Ik heb een complete gids geschreven over hoe je ergens heel goed in wordt! Klik op deze link: Ergens Heel Goed in Worden (12 Tips) Ergens goed in worden helpt heel erg tegen verveling, omdat je tijdens het proces ervan veel tijd moet besteden.

Tip 23: Vind een hobby

tips tegen verveling corona een hobby vinden viool

Er is niks leuker dan een hobby waar je uren aan kan besteden, en waar je echt plezier aan hebt. Als je een goede hobby hebt, zal je je nooit meer vervelen! Dus probeer bij jezelf na te gaan wat je leuk vindt om te doen, en ga dat doen!

Tip 24: Bezoek deze website!

Deze zit erin voor de lol, maar even serieus: Op deze site vind je wel wat leuke dingen om te lezen hoor… Mocht je het vergeten zijn: Typ in de zoekbalk “Tipsvoorschool.nl” en klik op het zoek-icoon: Gefeliciteerd! Je bent aangekomen in deze geweldige site! Hier vind je de beste tips voor de middelbare school! Als je je verveelt is mijn site echt heel erg vermakelijk hoor!

Lees ook: De juiste middelbare school kiezen (18 tips!)

Tip 25: De beste tip tegen verveling: GA SLAPEN!

Neem gewoon even een dutje, hier zijn 6 redenen waarom slapen helpt tegen verveling:

 1. Tijd vliegt voorbij als je slaapt
 2. Je kan lekker rusten
 3. Slapen voelt lekker
 4. Dromen zijn leuk
 5. Je wordt energieker als je wakker wordt
 6. Na het slapen kan je opnieuw ertegenaan

Ga dus NU slapen!

Verveling tijdens corona? 25 tips (samengevat)

 • Ga sporten!
 • Ga douchen
 • Stel doelen voor jezelf
 • Ruim je kamer op
 • Drink iets
 • Lees een boek!
 • Leer iets cools
 • Luister muziek
 • Iets cools leren
 • Netflix
 • Maak een eigen website!
 • Eet wat lekkers
 • Maak een poster
 • Poets je schoenen
 • Maak je huiswerk
 • Poets je tanden
 • Dagdromen
 • Ga naar buiten
 • Maak een tekening
 • Start een dagboek!
 • Spreek af met iemand
 • Ergens goed in worden!
 • Vind een hobby
 • Boek deze website!
 • Beste Tip Tegen Verveling: GA SLAPEN!

2 reacties op “25 tips tegen verveling door corona”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *