Ga naar de inhoud

Tips tegen verveling: 25 dingen om te doen als je je verveelt thuis

Tips tegen verveling door corona

Je verveelt je: wat kun je allemaal gaan doen? Door corona zijn bepaalde activiteiten, zoals het bezoeken van de pretpark of museum niet meer altijd mogelijk. En als je in quarantaine moet is de kans sowieso groot dat je je gaat vervelen.

In dit artikel vind je 25 dingen om thuis te doen als je je verveelt. Zo hoef je je niet meer te vervelen!

Tips tegen verveling: 25 dingen om te doen als je je thuis verveelt

1. Ga sporten

tips tegen verveling corona basketbal sporten

Sporten is een van de beste dingen om te doen als je je verveelt en het kan zowel binnen als buiten! (maar niet in een auto, trein of vliegtuig helaas). Van sport word je niet alleen fitter en sterker, je gaat er ook beter uitzien, omdat sport gezond voor je is.

Sport verbetert ook je humeur, omdat er tijdens het sporten dopamine vrijkomt in je lichaam. Dopamine zorgt ervoor je je blij en tevreden voelt. Het komt ook vrij bij eten, seks, of drugs.

2. Ga douchen

Het is super fijn om even een lekkere warme of koude douche te nemen. Je voelt je daarna frisser en energieker, zodat je weer hard ertegenaan kan gaan! Na het douchen merk je vaak dat je weer zin hebt om iets nuttigs te gaan doen, en dat zal erg helpen tegen verveling!

Lees ook: Woordjes leren: De ultieme gids (10 tips) (Snel & effectief)

3. Stel doelen voor jezelf

Dit kun je overal en altijd doen, omdat het allemaal in je hoofd gebeurt. Denk wanneer je je verveelt gewoon een keer na over wat je dit jaar of deze maand / dag wilt bereiken en doen. Ga dan vervolgens daarmee aan de slag!

Lees ook: Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2022! (SMART doelen)

4. Ruim je kamer op

Als je na de eerste drie tips tegen verveling je nog steeds verveelt, kun je ook gewoon je kamer opruimen! Begin gewoon in een hoek, en “scan” rustig langs al je spullen en ruim ze dan allemaal op.

Het is vooral belangrijk om een nette bureau te hebben. Als die opgeruimd is kun je weer gefocust aan de slag!

Lees ook: Je kamer opruimen in 7 stappen + tips (snel en makkelijk!)

5. Drink iets

Als je hoofdpijn hebt en moe bent helpt het vaak om een bekertje water te drinken. Niet alleen water, maar ook koffie, thee of een lekkere smoothie raad ik zeker aan. Tip: gebruik een waterfles, zodat je niet steeds je glas moet vullen.

Lees ook: Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

6. Lees een boek

“Verveel je je? Lees gewoon een boek!” Zorg wel dat je een leuk boek uitkiest, want als je een saai boek probeert te lezen ga je je alleen maar nog meer vervelen. Met een goed boek kun je je helemaal inleven urenlang doorlezen: perfect voor als je je verveelt!

7. Leer iets nieuws

Heb je altijd iets willen kunnen doen, maar heb je nooit echt de tijd ervoor gehad? Aangezien je je verveelt, zou je nu juist wel tijd over hebben om dat wat je wilt kunnen te gaan leren. Hier zijn enkele ideeën van gave dingen om te doen:

 • Leren dansen: leer bijvoorbeeld hoe je moonwalkt of shuffelt!
 • De Rubik’s Kubus leren oplossen (Klik HIER voor een handige tutorial)
 • Leer een goochel-trucje!
 • Leer hoe je pennen trucjes doet
 • Leer jongleren met 3, 4, of 5 ballen!

8. Luister muziek

tips tegen verveling corona muziek luisteren koptelefoons

Doe je oortjes / koptelefoon / speakers aan, en luister ontspannen naar je favoriete liedjes. Muziek kan stress helpen verminderen. Naar jouw favoriete liedje luisteren kan erg inspirerend zijn en je zomaar aanzetten tot iets geweldigs doen met je leven en misschien zal je je dan niet meer vervelen!

9. Praat met iemand

Probeer te praten over een interessant onderwerp waar je lang over kunt praten. (politiek, filosofie, toekomst). Je kunt ook bellen of een video-gesprek houden met vrienden! Of ga met ze gamen en praat via je mic.

Lees ook: Niet geleerd voor een toets? Dit moet je doen! (8 stappen)

10. Netflix

Netflix logo zwart rood

Tijdens een koude, natte herfstdag wil je soms gewoon op de bank ploffen, en Netflix kijken. Hoewel je dit niet te vaak moet doen, mag je jezelf af en toe jezelf belonen door lekker met chips en frisdrank lekker te genieten van een film of je favoriete serie.

11. Maak een eigen website

Van al deze tips tegen verveling is dit mijn gouden tip: aan een website kun je extreem veel tijd besteden… soms zelfs teveel tijd. Je kunt op Google allerlei tutorials vinden over hoe je een eigen WordPress website kan maken, zoals deze fantastische site!

Lees ook: Chagrijnig? 14 tips om een goed humeur te krijgen +75 dingen waar je blij van wordt

12. Eet wat lekkers

tips tegen verveling corona eten pizza bestellen

Let op: prop jezelf niet vol met ongezond eten. Dat is slecht voor je. Wat je wel kunt doen is een gezonde hoeveelheid van iets lekkers eten en genieten ervan! Ik vind het altijd wel fijn om een ijsje te eten.

13. Maak een poster

Je kunt met Canva snel en makkelijk een mooie strakke poster maken. Zet er een motiverende quote op of jouw persoonlijke doelen. Print het uit, en plak het op je muur! Hier ben je wel een half uurtje mee bezig.

Lees ook: Betere cijfers halen voor wiskunde: 12 tips

14. Poets je schoenen

Aangezien je niks te doen hebt is het mooi tijd om je schoenen eens te poetsen. Vooral als je witte schoenen hebt is het extra vermakelijk om ze schoon te maken.

15. Maak je huiswerk

Verveling krijg je als je niks te doen hebt. Als je huiswerk hebt, heb je iets te doen. Als je iets te doen hebt, heb je geen verveling. Huiswerk helpt dus tegen verveling, hoe flauw het ook is… Doe het maar gewoon, dat is nuttiger dan chagrijnig op de bank zitten.

Lees ook: Snel huiswerk maken: 14 geweldige tips

16. Poets je tanden

Poets je tanden goed, en vergeet niet ook je tong te poetsen. Dat helpt stank weg te halen uit je mond. Je gaat je echt lekkerder voelen met een frisse adem en schone mond.

17. Ruim je e-mail op

Tegenwoordig worden we helemaal volgespamd door allerlei mailtjes met nieuwsbrieven, promoties en updates. Neem dus een keer de tijd om je af te melden van mailtjes die je nooit leest en om oude rotzooi op te ruimen.

18. Ga naar buiten

tips tegen verveling corona naar buiten bos

Dit kon niet altijd de afgelopen maanden in verband met het Coronavirus, maar het is altijd goed om naar buiten te gaan. Beweging en frisse lucht zijn fijn, en helpen je je beter te voelen. Ookal ga je niet echt ergens heen helpt het toch tegen verveling.

19. Maak een tekening

Sommige mensen houden van tekenen, andere niet. Als je tekenen leuk vindt, kan je dat natuurlijk doen. Als je tekenen niet leuk vindt, kan je het alsnog proberen, maar de kans is groot dat je het na een paar minuten weer zat bent.

20. Start een dagboek

Ik houd zelf al twee jaar (nogal inconsistent helaas) een dagboek bij, en ik raad het je zeker aan! Het is niet alleen goed om je ervaringen, gedachtes en emoties op papier te zetten, het is ook geweldig om later terug te lezen!

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 tips om trap 13 te halen)

21. Spreek af met iemand

Je kunt natuurlijk niet altijd met iemand afspreken, (Bijvoorbeeld als je op vakantie bent, of door corona) maar als het wel kan moet je dit zeker doen! Het is gezellig, en zal jouw relatie met diegene(n) alleen maar versterken! Doe het gewoon, en bedenk daarna waar en wanneer je wat gaat doen.

22. Ergens goed in worden

Het is echt super gaaf om echt heel goed in iets te zijn. Ik heb een complete gids geschreven over hoe je ergens heel goed in wordt! Ergens goed in worden helpt heel erg tegen verveling, omdat je tijdens het proces ervan veel tijd moet besteden.

Lees ook: Ergens heel goed in worden: 12 tips

23. Vind een hobby

tips tegen verveling corona een hobby vinden viool

Er is niks leuker dan een hobby waar je uren aan kan besteden, en waar je echt plezier aan hebt. Als je een goede hobby hebt, zal je je nooit meer vervelen! Dus probeer bij jezelf na te gaan wat je leuk vindt om te doen, en ga dat doen!

24. Bezoek Tipsvoorschool.nl

Op Tipsvoorschool.nl vind je informatieve artikelen vol handige tips voor leerlingen op de middelbare school. Als je je verveelt is deze website zeker het bezoeken waard!

Lees ook: De juiste middelbare school kiezen: 18 tips

25. Ga slapen!

Dit is een geweldige tip tegen verveling: neem gewoon even een dutje, hier zijn 6 redenen waarom slapen helpt tegen verveling:

 1. Tijd vliegt voorbij als je slaapt
 2. Je kan lekker rusten
 3. Slapen voelt lekker
 4. Dromen zijn leuk
 5. Je hebt meer energie als je wakker wordt

Tips tegen verveling: 25 dingen om te doen tegen verveling thuis (door corona) samengevat:

 1. Ga sporten
 2. Ga douchen
 3. Stel doelen voor jezelf
 4. Ruim je kamer op
 5. Drink iets
 6. Lees een boek
 7. Leer iets nieuws
 8. Luister muziek
 9. Iets cools leren
 10. Netflix
 11. Maak een eigen website
 12. Eet wat lekkers
 13. Maak een poster
 14. Poets je schoenen
 15. Maak je huiswerk
 16. Poets je tanden
 17. Ruim je e-mail op
 18. Ga naar buiten
 19. Maak een tekening
 20. Start een dagboek
 21. Praat met iemand
 22. Word ergens goed in
 23. Vind een hobby
 24. Bezoek Tipsvoorschool.nl
 25. Ga slapen!

Gepubliceerd op 18 augustus 2020

Er zijn 18 reacties op dit artikel

    1. tja, wel goed bedacht alleen ik heb er allemaal niet zo veel zin in, ik wil eigenlijk het liefst dingen die met tekenen te maken hebben ofzo… maar het is echt heel goed bedacht allemaal hoor!!

Geef een reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, leuk dat je er bent! Tipsvoorschool.nl maakt gebruik van cookies

X