10 soorten docenten (stereotypes)

Soorten docenten op school titel

1. De saaie docent

Bij de saaie docent val je tijdens de les makkelijk in slaap. Het lijkt wel alsof de tijd stilstaat… Deze leraar (of lerares) praat monotoon en is meestal, maar niet altijd, een een docent(e) Nederlands of geschiedenis.

Lees ook: 10 tips voor meer motivatie voor school

2. De luie docent

De luie docent geeft eigenlijk geen les. Hij zet de klas “zelfstandig” aan het werk en gaat lekker achter zijn of haar laptop zitten. Meestal gaat de klas een uur lang kletsen en kloten. Bij de toets halen veel leerlingen een onvoldoende, maar dat is dan hun eigen schuld…

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 tips om trap 13 te halen!)

3. De oude docent

Op elke school zijn enkele docenten die al tientallen jaren lesgeven. Ze zijn bejaarde opa’s en oma’s met dikke brillen en gehoorapparaten. De oude docenten zijn vaak erg aardig en tijdens hun lessen is het altijd gezellig. Zij hebben wel moeite met computers.

Lees ook: Is het gymnasium moeilijk: Atheneum of gymnasium kiezen?

4. De cabaretier

Bij deze docent wordt in de les veel en hard gelachen. Deze docent denkt dat zijn les een stand-up-comedyshow is! Leerlingen genieten van de les. Helaas leren de leerlingen niks, waardoor ze slechte cijfers halen.

Lees ook: Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

5. De perfecte docent

De “perfecte” docent is als het ware de “ideale” leerkracht. Zijn lessen zijn boeiend en hij heeft de volledige aandacht van de klas. Hij legt duidelijk uit en zorgt dat iedereen de stof goed beheerst. Bovendien kijkt de perfecte docent toetsen snel na.

Lees ook: Niet geleerd voor een toets? Dit moet je doen! (8 stappen)

6. De afwezige docent

Sommige docenten zijn vaak afwezig. Ze zijn ziek, zwanger of moeten naar een cursus of workshop. Hun lessen vallen vaker uit dan niet. Na een heel schooljaar ben je nog steeds bij hoofdstuk 1 en je hebt een enorme achterstand.

Lees ook: Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2021

7. De gymdocent

soorten docenten basketbal

De gymdocent heeft een leuke baan. Hij wordt betaald om elke dag de hele dag lang lekker trefbal te spelen. Hij geniet van zijn werk, draagt altijd sportkleren en is de fitste leraar van de school.

8. De strenge docent

De strenge docent eist volledige stilte van de klas. Hij wil complete controle over de klas. De strenge docent stuurt elke les 3 à 4 leerlingen eruit. Hij is niet populair onder de leerlingen maar zorgt wel dat iedereen goed presteert in zijn vak.

Lees ook: Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2021 (SMART doelen)

9. De vervelende docent

soorten docenten op school slechte docenten

De vervelende docent geeft je iedereen heel lage cijfers, begrijpt niks van zijn vak en behandelt leerlingen ongelijk. Hij trekt de slijmballen voor en zuurt alleen maar op de leerlingen die hij niet mag. Bovendien legt de vervelende docent niks uit. De leerlingen haten hem.

10. De “tryhard”

Voor deze docent hebben leerlingen respect, maar ook medelijden. De tryhard-docenten besteden ongelooflijk veel moeite en tijd om de leerlingen zo goed mogelijk te onderwijzen. Ze geven te veel toetsen, te veel huiswerk en te veel uitleg, waardoor zowel de docent als de leerlingen gebukt gaan onder de stress.

Lees ook: Cum Laude: Wat betekent dat? Cum laude slagen doe je zo!

1 reactie op “10 soorten docenten (stereotypes)”