Tipsvoorschool.nlTips10 soorten leerlingen op school (stereotypes)

10 soorten leerlingen op school (stereotypes)

• Tips
  • Alan
Soorten leerlingen in de klas op school stereotypes titel

Er zijn bepaalde soorten leerlingen die je kunt tegenkomen. Hier zijn 10 soorten leerlingen (stereotypes)

Disclaimer: Voel je niet beledigt! Het is niet de bedoeling om mensen in hokjes te gaan plaatsen. Wees respectvol en aardig met elkaar!

1. De grappenmaker

In elke klas is er iemand die continu grappige dingen doet en zegt waardoor de hele klas stuk gaat van het lachen. Hij is best wel gezellig, maar sommigen vinden hem een aandachtszoeker.

Lees ook Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2021! (SMART doelen)

2. De coole leerlingen

De coole, ook wel “populaire” leerlingen kenmerken zich door stoer te doen en “coole” kleding te dragen. (Witte sneakers, spijkerbroek en hoodie) Veel mensen vinden hen arrogant en vervelend. Zij spelen vaak hockey.

Lees ook: Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

3. De nerd

De nerd haalt altijd het hoogste cijfer van de klas. Hij sport niet en heeft weinig (geen) vrienden. De nerd wordt veel gepest en geplaagd door zijn klasgenoten. De nerd is eigenlijk heel aardig, hij doet gewoon irritante dingen. (opscheppen over zijn cijfers)

4. De rijke leerling

Soorten leerlingen in de klas op school stereotypes rijke leerling

De rijke leerling draagt uitzonderlijk merkkleding. Hij schept op over zijn vakanties in dure bestemmingen, en over zijn de nieuwe Lambo van zijn vader. Mensen vinden hem erg irritant.

5. De stille leerling

Ook zijn er altijd een paar stille leerlingen in de klas. Je merkt niet veel van ze, omdat ze weinig praten. Meestal doen ze gewoon hun eigen ding en ze halen prima cijfers. Ze zijn vaak erg aardig als je ze beter leert kennen.

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 Tips om Trap 13 te Halen!)

6. Meneer Onvoldoende

“Oh nee! Weer een 3 voor wiskunde” Sommige leerlinge halen meer onvoldoendes dan voldoendes. Op een of andere manier gaan ze meestal net over. Soms blijven ze zitten.

Lees ook: Woordjes leren: De ultieme gids (10 tips) (Snel & effectief)

7. De lange leerling

Soorten leerlingen in de klas op school stereotypes lange leerling

In elke klas is er ook altijd iemand die extreem lang is. Hij steekt met zijn lengte van twee meter twintig ver boven zijn klasgenoten uit. Hij is nogal lomp en dun, omdat hij nog moet wennen aan zijn lengte.

8. De irritante leerling

Er is ook altijd een leerling die erg irritant doet. Hij pakt je spullen af, peutert in zijn neus en spamt in de groepschat. De irritante leerling is meestal gewoon kinderachtig.

Lees ook: Schoolspullen Lijst Middelbare School (Brugklas) 2021

9. De beauty-vsco-gossip-girls

Deze meisjes zorgen heel goed voor hun uiterlijk en zijn helemaal up-to-date met de nieuwste “fashion”. Ze zijn of waren vaak “vsco-girls”. Ze roddelen veel en vinden zichzelf helemaal geweldig. Ze zijn ook erg actief op social media.

Lees ook: Je eerste schooldag in de brugklas overleven (10 Tips!)

10. De “gewone” leerlingen

De leerlingen die overblijven zijn dus de “gewone” leerlingen. Ze vormen een groot deel van de school en zijn gezellige mensen. Ze hebben gemiddelde cijfers en kunnen goed omgaan anderen.

Lees ook: Je kamer opruimen in 7 stappen + tips (snel en makkelijk!)

Dat was het! Welke soort leerling ben jij?