10 soorten leerlingen (stereotypes)

• Tips
Soorten leerlingen in de klas op school stereotypes titel

1. De grappenmaker

In elke klas is er wel een leerling die continu grappige dingen doet en zegt waardoor de hele klas stuk gaat van het lachen. Hij is best wel gezellig, maar sommigen vinden hem een irritante aandachtszoeker.

Lees ook: 10 tips voor meer motivatie voor school

2. De coole leerling

De coole, ook wel “populaire” leerlingen kenmerken zich door stoer te doen en coole kleding te dragen. Individueel zijn de coole leerlingen hartstikke aardig, maar wanneer ze in een groepje zijn worden ze nogal arrogant.

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 tips om trap 13 te halen!)

3. De nerd

De nerd haalt altijd het hoogste cijfer van de klas. Hij sport niet en heeft weinig of geen vrienden. De nerd wordt veel gepest en geplaagd door zijn klasgenoten. De nerd is eigenlijk heel aardig, hij doet gewoon irritante dingen. (opscheppen over zijn cijfers)

Lees ook: Is het gymnasium moeilijk: Atheneum of gymnasium kiezen?

4. De rijke leerling

Soorten leerlingen in de klas op school stereotypes rijke leerling

De rijke leerling draagt alleen merkkleding. Hij schept op over zijn vakanties in dure bestemmingen, en over zijn de nieuwe Ferrari van zijn vader. Mensen vinden hem erg irritant.

5. De stille leerling

Ook zijn er altijd een paar stille leerlingen in de klas. Je merkt niet veel van hen, omdat ze weinig praten. Meestal doen ze gewoon hun eigen ding en ze halen prima cijfers. Ze zijn vaak erg aardig als je ze beter leert kennen.

Lees ook: Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

6. Meneer Onvoldoende

“Oh nee! Weer een 3 voor wiskunde” Sommige leerlinge halen meer onvoldoendes dan voldoendes. Op een of andere manier gaan ze meestal net over. Soms blijven ze zitten.

Lees ook: Niet geleerd voor een toets? Dit moet je doen! (8 stappen)

7. De lange leerling

Soorten leerlingen in de klas op school stereotypes lange leerling

In elke klas is er ook altijd iemand die extreem lang is. Hij steekt met zijn lengte van twee meter twintig ver boven zijn klasgenoten uit. Hij is nogal lomp en dun, omdat hij nog moet wennen aan zijn lengte.

8. De irritante leerling

Er is ook altijd een leerling die erg irritant doet. Hij pakt je spullen af, peutert in zijn neus en spamt in de groepschat. De irritante leerling is meestal gewoon kinderachtig.

Lees ook: Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2021

9. De vsco-girls

Deze meisjes zorgen heel goed voor hun uiterlijk en zijn helemaal up-to-date met de nieuwste “fashion”. Ze hebben een dopper-flesje en een tas van Fjällräven Kånken. Ze roddelen veel en zijn ook erg actief op sociale media.

Lees ook: Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2021 (SMART doelen)

10. De “gewone” leerlingen

De leerlingen die overblijven zijn dus de gewone leerlingen. Ze vormen een groot deel van de school en zijn gezellige mensen. Ze hebben gemiddelde cijfers en kunnen goed omgaan anderen.

Lees ook: Cum Laude: Wat betekent dat? Cum laude slagen doe je zo!