17 leuke verjaardagsfeestje ideeën voor 12-18 jaar!

 • Tips
Verjaardags feestje ideeen 12 tot 18 jaar image

Ben je bijna jarig en wil je een feestje houden? Hier vind je 18 leuke ideeen voor een super leuk verjaardagsfeestje!

Deze verjaardagsfeestje ideeën zijn voor iedereen (zowel voor jongens als meisjes) op de middelbare school (dus 12 tot 18 jaar) geschikt, maar ook als je jonger of ouder bent zijn deze activiteiten nog steeds tof om te doen!

*Ik heb trouwens te vaak “gewoon”, “lekker” en “even” gebruikt in dit artikel, excuses:)

17 Leuke verjaardagsfeestje ideeën voor 12 t/m 18 jaar

1. Attractiepark

Het is altijd wel leuk om met vrienden of familie naar een pretpark te gaan. Zoek online even op welke attractieparken in de buurt zijn en je hebt een overgeetelijke verjaardagsfeest! Vaak zijn er ook restaurants of tentjes waar je eten kan halen in zo’n attractiepark.

2. Dierentuin

Je gaat niet vaak naar een dierentuin, maar als je eenmaal in een dierentuin staat vind je het meestal toch wel leuk. Ga lekker met wat vrienden een dagje naar de dierentuin om je verjaardag te vieren!

3. Naar de bioscoop

Ja hoor: naar de bioscoop. Één van de klassieke dingen om te doen op je verjaardag. Kies een leuke film uit, koop je tickets en ga lekker met je vrienden naar de bios! Vervolgens kan je bijvoorbeeld thuis een taart eten, of even ergens wat te eten halen.

Lees ook: Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

4. Schaatsen

Een ander idee voor je feestje is om lekker te gaan schaatsen met je vrienden/familie. Vooral als je ’s winters jarig bent is schaatsen een super leuk idee!

5. Lasergamen

Lasergamen is best wel populair. Op de basisschool ging je waarschijnlijk negen van de tien keer lasergamen op het verjaardagsfeestje van een klasgenoot. Misschien leuk voor jouw volgende verjaardag!

6. Paintball

Paintball lijkt best wel op lasergamen: het verschil is dat je daadwerkelijk met balletjes met verf erin (paintballs) schiet. Ook wel grappig om een keer te doen.

Lees ook: De juiste middelbare school kiezen: 18 tips

7. Escape Room

Zowel bij jongens als meisjes zijn Escape Rooms heel populair. Ik heb wat klasgenoten om verjaardagsfeestje ideeën gevraagd en ze noemden allemaal Escape Room! Overigens ben ik zelf mijn afgelopen drie verjaardagen (14, 15 en 16 jaar) naar een verschillende Escape Room geweest.

Lees ook: Frans of Duits kiezen? Een groot dilemma

8. Bowlen

Bowlen is één van de meest onderschatte activiteiten om te doen. Het is echt super leuk! Bovendien is het vaak goedkoop. Een leuk idee voor als verjaardagsfeestje. Of je nou 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 of 18 (+) bent!

9. Naar het strand

Als het lekker weer is kan je overwegen om je verjaardag op het strand te vieren. Op het strand kan je allerlei leuke dingen gaan doen. Smeer je wel goed in, en neem genoeg drinken mee!

Happy Birthday Gefeliciteerd met je verjaardag

10. Gewoon thuis lekker ontspannen

Je hoeft niet altijd iets te DOEN om een leuke verjaardag te hebben. Gebruik je verjaardag om echt even lekker te ontspannen, zodat je weer opgeladen ertegenaan kan gaan!

Lees ook: Chagrijnig? 14 tips om een goed humeur te krijgen +75 dingen waar je blij van wordt

11. De natuur in

Even een wandeling maken in een bos. Lekker picknicken, wat fietsen in de duinen of misschien wel ergens kamperen. Het is ook prettig om de natuur in te gaan op je verjaardag.

Lees ook: 25 leertips om effectief te leren op de middelbare school

12. Winkelen

Ik ben zelf geen fan van winkelen, maar er zijn vast mensen die het leuk vinden om een dag lang te shoppen voor hun verjaardag.

13. Trampolinepark

Dit lijkt misschien kinderachtig, maar dat is het zeker niet! Op alle leeftijden blijft een trampolinepark gezellig en leuk.

Happy Birthday Gefeliciteerd met je verjaardag

14. Logeren (huisfeest)

Met een paar vrienden thuis je verjaardag vieren. Ook lekker makkelijk omdat je nergens heen hoeft:) De kans is wel groot dat je de volgende dag heel erg uitgeput bent van je feestje.

Lees ook: Kahoot!: 10 tips om te winnen

15. Sport

Je kan bijvoorbeeld met je vrienden voetballen, of samen thuis een voetbalwedstrijd kijken of samen naar een voetbalwedstrijd. (Je hoeft niet per se te voetballen, het is maar een voorbeeld)

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 tips om trap 13 te halen!)

16. Spelletjesavond/gamen

Het idee van zo een “Game Night” is dat je bordspellen/kaartspellen speelt en wat lekkers eet. Dit kan onderdeel zijn van een huisfeest of gewoon los. Je kan ook lekker losgamen.

Lees ook: Cum Laude: Wat betekent dat? Cum laude slagen doe je zo!

17. Eten

Je kan samen met je vrienden bij een leuke café of restaurant lunchen of avondeten. Als je een taart hebt kan je ook een verjaardagsliedje zingen en je kaars(en) uitblazen of zoiets.

Verjaardag feest pizza

Tip: pizza!

Pizza is echt het perfecte eten voor feestjes. Het is makkelijk te bestellen en laten bezorgen, lekker en snel.

17 Leuke verjaardagsfeestje ideeën voor 12 t/m 18 jaar samengevat

 1. Attractiepark
 2. Dierentuin
 3. Naar de bioscoop
 4. Schaatsen
 5. Lasergamen
 6. Paintball
 7. Escape Room
 8. Bowlen
 9. Naar het strand
 10. Gewoon thuis lekker ontspannen
 11. De natuur in
 12. Winkelen
 13. Trampolinepark
 14. Logeren (huisfeest)
 15. Sport
 16. Spelletjesavond/gamen
 17. Eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *